Árnyék82 P értékelése


Árnyék82 P>!
David Gemmell: Kard a Viharban

Bármikor is veszem kezembe ezt a könyvet/sorozatot, mindig tudom hogy egy kicsit ki leszek szakítva a modern világ szürke, embertelen és rideg világából…
Mert az író, ezekben a könyvekben visszarepít abba az időbe, mikor az emberek még egymásra hagyatkoztak, segítették egymást, mikor élt még a föld szelleme és azt táplálta is az ember nem csak pusztította. A keltok közt is voltak háborúk de többnyire békésen megvoltak egymás mellett. Tisztelték a Földet, volt lélek nevük és ez a kapocs szorosan kötötte őket és erőt is adott. Szerettek, sírtak, dolgoztak, segítették egymást és tisztán, nyílt lélekkel éltek együtt a természettel.
Szeretem ezt a történetet, mert egy kicsit én is ott lehetek a hegyeknél, járhatom azokat az erdőket, mezőket és átélhetem milyen lehetett valaha így élni.
Maga a történet gyönyörűen gördül, akár egy hegyvidéki sebes folyó, és van benne minden ami egy izgalmas és szép könyvhöz csak kell. Emberi sorsok, gyermeki kalandok, felnőtt hibák, harcok, varázslat, utazás, tanulás, megértés és elkötelezett hit, hogy érdemes küzdeni a keltok világáért Köváros ellen.
Connavar igazi emberi karakter, a maga szépségével és a sötétséggel együtt amit igyekszik kordában tartani. Hibázik, mégis próbál jobbá válni és megteszi amit kell a népe érdekében. Igazi hős, egy Gemmell hős.
Vorna és Ruathain még nagy kedvenceim innen. Ru különösen, mert ő valóban egy ritka ember. Csodálatos szíve van! Ő ennek a könyvnek a másik nagy hőse, csak más módon mint Connavar. Mert ő az aki bár harcos, mégis képes igaz szívvel élni és nem gyűlölködni. Mélyen és őszintén szeret és sosem hagy cserben sem barátot sem a klánját. Egy igazi „kőszikla” az emberiség forrongó mocsarában. Csodálatos karakter.
Nem győzöm újra és újra leírni…ezért szeretem Gemmell könyveit.
Mert emberiek, élvezetesek és sok jó gondolatot hordoznak és pár nagy igazságot is.
Olvassátok el ha vágytok egy kicsit a hajnali harmatban sétálni mezítláb egy gyönyörű zöldellő dombon a hegyek lábánál… :)


David Gemmell: Kard a Viharban

Könyvtár
David Gemmell: Kard a Viharban

A tüzes és büszke riganték mélyen a zöldellő hegyek között laknak, a levegő és a víz isteneit, valamint a föld szellemeit imádva. Köztük él egy harcos, aki magán viseli a sors bélyegét. Abban a viharban született, mely megölte apját: ő Connavar, és a bátorságáról szóló történetek bozóttűzként terjednek tova.

Ám a seidhek mágikus faja – mely vén, akár az idő – is felfigyel az ifjú harcosra, és fenyegető árnyékuk az életére vetül. Mert hamarosan könyörtelen sereg kél át a vízen, mindörökre elpusztítva a riganték életének örök ritmusát.

Connavar, aki megesküdött, hogy megvédelmezi népét, olyan feladatot vállal magára, melynek során az ellenség szívéig kell hatolnia. Útközben szert tesz egy ajándékra: egy kardra, mely éppoly hatalmas és halálos, mint kovácsolói, a seidhek. Connavar így nyeri azt a nevet, ami egyként csempész félelmet barát és ellenség szívébe – a nevet, mely egyszerre hirdeti dicső, ám keserű sorsát. Így lesz ő a… Démonpenge.