BBetti86 értékelése


BBetti86>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 1.

Kellemesen meglepődtem. Mivel sorozat van belőle, nekikezdtem, de az, hogy az Ázsiai boylove kihívás része, meg rajta is az LMBTQ címke, nem kicsit bizonytalanított el. Fantasy kínai homoszexuális varázslókról? Nagyon nem tudtam elképzelni, mi lesz ebből.

A történet hőse Wei Wuxian, aki saját klánja feje volt, az egyik legnagyobb hatalmú kultivátor. Ám démoni erőkkel dolgozott, így a többi klán összefogott ellene, megostromolták a várát és kivégezték. Több, mint 10 évvel később Wuxian egy fiatalember testében találja magát. A fiú feláldozta a lelkét, hogy a belé szálló szellem álljon bosszút élete megrontóin. Mire Wuxian egyáltalán rájön, hol van és mit kellene csinálnia, egy elszabadult sötét erő már be is végezte a feladatot. A kitaszított, homoszexualitása miatt elüldözött egykori kultivátor fiú testében elmenne, és új életet kezdene, de belebotlik a Lan családba. Magukkal viszik, neki meg játszania kell. Az agyukra akar menni, dobják ki, de Lan Wangji maga mellett tartja, még egy mágikus küldetésre is elindul vele…

Első lépésben bele kellett rázódni a világába. Azt még indig nem értem, honnan jön a kultivátor kifejezés. Nekem harcos varázslóknak tűnnek, akik klánokba és családokba rendeződnek. Mondjuk, nem ez a lényeg.
Szerettem a világát, ami jól visszahozta az egyetemi anime élményeimet. Ahogy itt a szellemek léteznek, amilyen varázsenergiák léteznek és a zombiszerű lények, amelyeknek több típusa is akad. De maga a társadalmi berendezkedés is, ami magyarként idegen, de az anime élményeim megint kisegítettek. Ez a klános létezés egészen olyan, ahogy oszatgokba voltak sorolva a Bleachben a halálistenek.
Kicsit történelmi hangulatú, nagyon fantasy sokféle lénnyel.

Fura, de még a humorát is szerettem. Wuxian iszonyat pimasz, és olyanokat megenged magának, hogy más attól már falnak futott volna. El is szórakoztam azon, mennyire ki akarja dobatni magát, és hogyan siklanak ki a tervei.

Két fő karakter van: Wuxian és Wangji. Wuxian egyáltalán nem tűnik annak a démoni szörnynek, akit a kultivátorok világának együttesen kellett kiírtani. Segítőkész, jó harcos, legfeljebb pimaszabb és lázadó, nem mint a többiek. Ő mer új utakra lépni. Még annyira a múltba nem mentünk bele, de szerintem olyan mágiát kezdett használni, amit a többi klán nem, és ezt a mágiautat akarták elvágni a megöléséhez. (Ehhez képest nem is kicsit álszent, ahogy a találmányait használják,és pl. küzdenek az egyik medálja újraalkotásáért is. Nekünk lehet az a hatalom, de másnak nem?)
Wangji a mintaszerű kultivátor. Erkölcsös, betartja a szabályokat. Bár Wuxian került egy LMBTQ karakter bőrébe, nekem lenne egy elég erős tippem, hogy igazából ő az, aki a saját neméhez vonzódik. Vannak is utalások: ahogy féltékeny Wuxianre, és egy karakter is megjegyzi, amikor Wuxiannel beszélget, hogy Wangji úgy néz rá, mintha kikezdett volna a menyasszonyával. Hát nem tudom, mi lesz ebből…
De jelenleg harcostársak, és egy test darabkáit keresik, több kalandon át.

Járják a vidéket, misztikus kalandokba keverednek, amelyek között akad a horrorhoz, kalandhoz, de még a maga módján komédiába is illő. Van egy titokzatos ellenfél is, akiről szintén a folytatásban tudunk meg többet.

Ugyan küszködtem a nevekkel, de a végére már egészen jól belejöttem. Jópofák a karakterek, érdekes a világa, kalandos a cselekmény. Olvasom is tovább.


Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 1.

2.817 Ftjoarshop.hu ·
3.990 Ft –29%
2.828 FtKönyvtündér ·
3.990 Ft –29%
2.833 FtÚj Könyvek ·
3.990 Ft –29%
2.953 FtMai-Könyv ·
3.990 Ft –26%
2.993 Ftkonyvkolcsonzo.hu ·
3.990 Ft –25%
2.993 FtKönyvmarket ·
3.990 Ft –25%
3.192 FtJókönyvek.hu ·
3.990 Ft –20%
3.192 FtLíra ·
3.990 Ft –20%
3.352 Ft Book24 ·
3.990 Ft –16%
3.391 FtRégikönyvek.hu ·
3.990 Ft –15%
3.392 FtRocky ·
3.990 Ft –15%
2.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 1.

Yiling pátriárkája, Wei Wuxian életét veszti a Luanzang-domb ostromában.
Mindenki a vesztét akarta, átkozták, amiért fellázadt és dühöngve tombolt.
Örömmel fogadta a halálát az egész kultivátorvilág.

Wei Wuxian talán nem is lehetne elégedettebb, hogy magányosan kóborló lélek lehet, tizen-egynéhány év elteltével mégis megidézik és új testbe kényszerítik. Nem tehet mást, vissza kell térnie ebbe a világba! Titkolni próbálja ugyan új testében az igazi kilétét, de váratlan események folytán a Gusu Lan klánhoz tartozó Lan Wangji magával viszi a klánja otthonába.

Bármennyire meg volt is győződve mindenki, hogy a démoni kultiváció nagymestere úgy elpusztult, hogy még holttestet sem hagyott maga után, Wei Wuxian újjászületik, és újra szembenézhet a hajdanán őt legyőző kultivátorklánok tagjaival. Azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy a korábban konzervatív és rugalmatlan Lan Wangji immáron mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa, nyugodtan viseli a piszkálódásait és incselkedéseit.

Vajon mit akar tőle Lan Wangji, ez a kiemelkedő kultivátor? És mit kezdjen a másikkal ő maga?

Egy varázslatos történet hatalomról és háborúról, hűségről és árulásról, barátságról és szeretetről, sorsról és döntésekről.

A regény több százezer példányban fogyott könyvben, és sok millió letöltésben e-könyvben, a sorozatot pedig, amelyet a Netflix is vetít, több milliárdszor töltötték már le a streamingoldalakról.