BBetti86 értékelése


BBetti86>!
Rick Riordan: Az elrejtett orákulum

De szerettem visszatérni a Félvér Krónikák világába! Rick Riordan újfent egy szórakoztató, humoros, nem csak gyerekeknek élvezhető regényt alkotott.

Új hőst kapunk: Apollónt, akire a dühös Zeusz büntetést mér. Halandóként kell a Földön boldogulnia, megfosztva minden isteni erejétől. Kb. fél évvel a legutóbbi kaland után New Yorkban találja magát, és szolgálatába kell állnia a pimasz, utcagyerek Megnek, aki ráadásul az egyik ellenséges istennő lánya. Percy Jackson szerencsére annyit segít nekik, hogy a Félvér Táborba eljussanak, de ott is csak a gond vár rájuk. A jósdák nem üzemelnek, az erdőben eltűnnek a félvérek és egy sötét erő hatalomra akar jutni. Apollón kénytelen belátni, rá vár a feladat, hogy visszaszerezze a jósdákat, megküzdjön a triumvirátussal és egy ősellenségével. Szerencsére új és régi barátok is segítik.

Rengeteget vigyorogtam rajta, nekem nagyon bejön Riordan humora. Vannak jó beszólások, mókás helyzetek és Apollón narrációja… kész.
Izgalmas is a könyv, egyik kalandból megyünk a másikba. Minden fejezetre jut valami akció vagy fontos rész, Riordan nem hagyja pihenni a szereplőit és velük minket sem. Talán vannak olyan fordulatok, amelyek 2 prófécia után már ismerősek, de még van ötlete a szerzőnek bőven. Az, hogy most kik ellen kell küzdeni… Jó, a történelem szerető énem azért van, amin fennakadt – az eredeti Octavianus, aki Julius Ceasar örököse volt, és az első császár volt, gyermektelenül halt meg. Igen, elindult onnan egy uralkodói ház, de nem vérségi alapon. Akkor a ház utolsó uralkodója vér szerint az alapítónak NEM rokona. De mindegy, ezen nem akarok fennakadni. Fantasy gyerekkönyv, amiben félistenek és istenek szerepelnek, nem történelmi regény.

Apollón karakterével egy nagyon más hőst kaptunk, mint az eddigi részekben. Egy öntelt istent, aki nem is kicsit narcisztikus. Halandóként azonban sok leckét kap, és fejlődni kezd a jelleme. Más, mint az eddigiek, és abban bőven van humor, ahogy az élet emberi oldalával szembesül. Külön élmény, ahogy végigszenvedi magát a történéseken, és amiket gondol hozzá.
Percy, Jaszon után olyan főszereplőt kaptunk, aki már nem annyira hibátlan. Neki bőven vannak rossz tulajdonságai, de most szembesül ezekkel, fejlődik és a hőst is megleli magában.
(Azért szerencsére Percy is feltűnik, és ha nem is lesz főszereplő, nagyon tudtam örülni annak a pár fejezetnek, amíg színen volt.)

Biztató kezdet, már várom is a folytatást! :)

1 hozzászólás

Rick Riordan: Az elrejtett orákulum

2.834 FtKönyvtündér ·
3.999 Ft –29%
2.879 FtÚj Könyvek
2.999 FtKönyvmarket ·
3.999 Ft –25%
3.000 Ftkonyvkolcsonzo.hu
3.195 FtOlvasók Boltja
3.199 FtJókönyvek.hu
3.359 Ft Book24 ·
3.999 Ft –16%
3.359 FtKönyvmolyképző ·
3.999 Ft –16%
3.399 FtRégikönyvek.hu ·
3.999 Ft –15%
3.399 FtRocky ·
3.999 Ft –15%
Könyvtár
Rick Riordan: Az elrejtett orákulum

Mi a legnagyobb büntetés egy halhatatlan számára?

Ha emberré változtatod.

Apollón úgy felbőszíti az apját, Zeuszt, hogy az letaszítja őt az Olimposzról. Legyengülten és összezavarodva, egy hétköznapi tinédzser képében landol New Yorkban. Az égi hatalmától megfosztott négyezer éves istenségnek meg kell tanulnia, hogyan maradjon talpon a modern világban, amíg vissza nem férkőzik Zeusz kegyeibe.

Apollónnak azonban sok ellensége van: istenek, szörnyek és halandók, akik végleg el akarják pusztítani az egykori olimposzit. Apollónnak segítségre van szüksége, és csak egyetlen esélye maradt… a modern félistenek gyűjtőhelye, amit Félvér Tábor néven ismernek.