bartok_brigitta P értékelése


bartok_brigitta P>!
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara

Úgy érzem, hogy Sarah J. Maas nagyon messze áll attól, hogy valaha is a kedvencem legyen, viszont ezt a könyvet élveztem. Az írónő nagyon sok karaktert sorakoztat fel, és események komoly láncolatát fűzi össze, így azt hiszem jobb választás volt, hogy egymás után olvastam a könyveket, és nem hagytam ki hónapokat a sorozat kötetei között. Tudom, hogy még ez nem az igazi vége a történetnek, de úgy gondolom, hogy Feyre jó lezárást kapott, de néhány húzásért azért egy kicsit haragszom.
Az olvasmányos, lendületes stílus megmaradt. A második könyv nyögvenyelőssége után azonban ez a kötet valódi felüdülés volt. Nagyon sok kedvenc jelenetem lett, és az utolsó ötven oldal alatt sikerült úgy bőgnöm, mintha elvertek volna egy péklapáttal. Örültem, hogy tovább szélesedett ez a világ, a különböző udvarok előkelőségeinek bemutatása pedig nagyon jól sikerült; nagyon jókat vigyorogtam a spoiler eseményei közben. Sajnos Maas megőrzött néhány gyerekes húzást az utolsó kötetre, sőt, több olyan momentum is volt a végső ütközetben, amit már az Üvegtrónnál is ellőtt, és amit már ott sem szerettem. Halálom az spoiler. A legidegesítőbb húzása mégis a vége felé volt található, amivel teljességgel súlytalanná tette bizonyos karakterek halálát. Továbbá még mindig úgy érzem, hogy romantika nagyon rovására megy a valódi történetnek, de már kezd fejlődni.
A kedvenc karaktereim ezúttal Rhys barátai lettek. Amren, Mor, Azriel és Cassian együtt alkotnak egy remek egészet. Bármennyire is voltak idegesítő húzásai, nagyon a szívembe zártam Feyre nővérét, Nestát is, és nagyon érdekel, hogy mit tartogat számára a jövő.
Azt hiszem, hogy a későbbi történeteket is el fogom olvasni. A kiegészítő részt egészen biztosan.


Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara

3.824 Ftálomgyár könyvesboltok ·
4.499 Ft –15%
10.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A festményem hazugság volt.
Még nem álltam készen.

Feyre visszatért a tavasz udvarába, hogy információkat gyűjtsön Tamlin mesterkedéseiről és a Prythian meghódítására törő Hybern királyáról. Veszélyes kettős játékot játszik, és egyetlen apró hiba végzetesen megpecsételheti nemcsak az ő, de az egész világ sorsát.
A háború közeledtével pedig el kell döntenie, hogy kiben bízik meg a lenyűgöző, ámde veszedelmes főurak közül, és a legváratlanabb helyeken muszáj szövetségest találnia.
A Földet vörösre festi a rengeteg kiontott vér, miközben gigászi hadseregek küzdenek valamiért, ami az egész világ pusztulását hozhatja.

A lenyűgöző New York Times és USA Today bestseller sorozat vadonatúj kötete.

#1 helyezett a goodreads.com 2017-es szavazásán, Young Adult Fantasy kategóriában.