ser22 értékelése


ser22>!
S. A. Chakraborty: Rézkirályság

Számomra ez lényegesen gyengébb kötet volt, mint az előző.
Az eleje nagyon lassú és vontatott. Ott csak szenvedtem vele jó féltávig. Aztán a felénél kezdve már kezdtek érdekessé válni a dolgok. Utána pedig olyan hirtelen beindult minden, hogy csak kapkodtam a fejem. A kötet most is bővelkedett politikában és a népi megkülönbözetésben. A kötetet végig kísérte szinte az erőszak, a belpolitikaiháborúk, a rasszizmus, az évezredes sértődések. Mi történik ha többféle nép él egy adott területen belül egyetértés nélkül?
Dárával már az előző kötetben sem nagyon tudtam mit kezdeni. Itt sem nagyon. Valahogy megértem, amikor a saját emberei miatt aggódik, védi őket. Aztán mégsem, mert hogyan vehet részt egy ilyen aljas puccsban.
Ali számomra sokat változott az első kötet óta. Neki jót tett, hogy pár évre kiebrudalták Dévábádból. Előnyére vált. Bár szerintem elég sokszor volt meggondolatlan is.
Muntadzírt sokszor kívántam a polkolba, nagyon idegesítő volt a viselkedése. Aztán a kötet végén hirtelen nagyon nőtt a szememben.
Nahri próbált alkalmazkodni a Dévábádi helyzetekhez. Próbált mindenki számára eleget tenni a békülés reményében. Ám ez nagyon nehezen megy, amikor sokan ezt nagyon nem akarják. Ő mégsem adja fel.
Biztosan elfogom olvasni a harmadik kötetet, mert azért kíváncsi vagyok még mi történik majd. Főleg Dárával.
Jó volt ez a kötet, csak az eleje kissé nyögvenyelős lett. :(


S. A. Chakraborty: Rézkirályság

4.221 FtÚj Könyvek ·
5.980 Ft –29%
4.222 Ftjoarshop.hu ·
5.980 Ft –29%
4.241 FtKönyvtündér ·
5.980 Ft –29%
4.425 FtMai-Könyv ·
5.980 Ft –26%
4.485 FtAgave Könyvek ·
5.980 Ft –25%
4.485 Ftkonyvkolcsonzo.hu ·
5.980 Ft –25%
4.485 FtKönyvmarket ·
5.980 Ft –25%
4.784 FtJókönyvek.hu ·
5.980 Ft –20%
5.023 Ft Book24 ·
5.980 Ft –16%
5.083 Ftálomgyár könyvesboltok ·
5.980 Ft –15%
5.083 FtLíra ·
5.980 Ft –15%
5.083 FtRégikönyvek.hu ·
5.980 Ft –15%
5.083 FtRocky ·
5.980 Ft –15%
5.083 FtSzukits ·
5.980 Ft –15%
3.781 Ftálomgyár könyvesboltok ·
3.980 Ft –5%
Könyvtár
S. A. Chakraborty: Rézkirályság

S. A. Chakraborty folytatja a Bronzvárosban megkezdett elsöprő kalandot. Megteremt egy olyan világot, ahol a dzsinnek egyetlen csettintéssel lángokat idéznek, a vizeket pedig áthatja az ősi mágia; ahol a vér ugyanolyan veszélyes lehet, mint bármelyik bűbáj, és egy eszes kairói szélhámos átformálja egy királyság sorsát.

Nahri élete mindörökre megváltozott abban a pillanatban, amikor az egyik svindlije közben véletlenül megidézte Dárát, a félelmetes, rejtélyes dzsinnt. A lány kairói otthonából elragadva bekerült Dévábád fényűző királyi udvarába, ahol sebesen ráébredt, hogy a szélhámosi tehetsége nélkül nem sokáig marad életben.

A csatát követően, mely során Dára odaveszett Ali herceg kezétől, Dévábád bezárkózott. Nahri kénytelen új utat törni magának, méghozzá a szívét elrabló testőr védelme és a barátjának tekintett herceg bölcsessége nélkül. Ám miközben elfogadja az örökségét és a vele járó hatalmat, tudja, hogy igazából aranyketrecbe zárták: a király az egykor az ő családjának kijáró trónusról tartja szemmel, és egyetlen ballépés a törzse végét jelentheti.

Mindeközben Alit száműzték, amiért szembe mert szállni az apjával. Orgyilkosoktól üldöztetve hányódik ősei földjének könyörtelen rézszín homokján, és kénytelen azokra a félelmetes képességekre támaszkodni, amikkel a máridok – a kiszámíthatatlan vízszellemek – ajándékozták meg. De mindez azzal fenyeget, hogy feltárja a családja egy rég eltemetett titkát.

Az új évszázad közeledtével a dzsinnek ünneplésre gyűlnek Dévábád égig érő bronzfalai közt, ezalatt egy láthatatlan fenyegetés fortyog a sivár északon. Ez az erő egyenesen a város kapujára zúdítaná tűzviharát… és egy olyan harcos segítségét keresi, aki a világok között ragadt, és meghasonlott az elkerülhetetlen erőszakos kötelessége és a talán kiérdemelhetetlen béke között.