donzella P értékelése


donzella P>!
Bán Mór: Az ezeréves háború

Minden tipikus elemet megtalálunk ebben a történetben, ami a fantasyra jellemző: a későbbiekben – valószínűleg – hőssé váló fiatal, jó lovag és öreg király (na meg a gonosz), varázslót, amazont, mentett kölyköt.
Egyedi, hogy a helyszínt Közép-kelet Európába helyezi, amikor a mi civilizációnk már elpusztult vagy 1000 éve, a népek túlélői (magyarok is) pedig alkalmazkodtak az új életformához, időjáráshoz, lehetőségekhez. Rendes túlélőkhöz méltón pedig háború folyik a javakért, már jó ideje.
Azt is mondhatnám, hogy jól megírt, de itt megbicsaklik az ujjam a klaviatúrán… miért is kellett ennyire mindentudó narrátor? „Amikor visszatérsz, mindent elmondok” Következő mondat… „Soha nem tért vissza”, hát köszi, és ez párszor megismétlődik. Fejezetekkel előre lelőni a poént nem ér…


Bán Mór: Az ezeréves háború

2.124 FtKönyvtündér ·
2.999 Ft –29%
2.159 FtÚj Könyvek ·
2.999 Ft –28%
2.219 FtMai-Könyv ·
2.999 Ft –26%
2.399 FtJókönyvek.hu ·
2.999 Ft –20%
2.549 FtLíra ·
2.999 Ft –15%
1.701 Ftálomgyár könyvesboltok ·
1.790 Ft –5%
1.790 FtBook and Walk
500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Bán Mór: Az ezeréves háború

A Hunyadi-ciklus szerzőjének nagy sikerű fantasysorozata megújulva, átdolgozott változatban kerül az olvasók elé.

Varázslatos világ bontakozik ki a Kárpáthia-regények lapjain: a magyar mondakincs motívumaiból bőségesen merítkező történet egyszerre lélegzetelállító kalandregény, nagyszabású hősi eposz és sötét ecsetvonásokkal megfestett jövőfantázia. A regényciklus első könyve egy nem létező, mégis ismerős világba kalauzolja az olvasót, ahol minden folyó, minden város, minden nép ismerősen köszön vissza ránk.

Ezer évvel a csaknem mindent elpusztító végítélet után a Kárpátok közt középkori szintre süllyedt királyságok, fejedelemségek küzdenek egymással a területért és hatalomért. Mindőjük felett áll azonban a Hor-papok titokzatos rendje, amely erőd-katedrálisából uralja a világot. Az elnyomottak időtlen idők óta várják az eljövendő királyt, hogy egyesítse a feldarabolt országot, Kárpáthia népeit, és megszabadítsa őket a Hor-papok gyűlölt uralmától.