FélszipókásŐsmoly  értékelése


FélszipókásŐsmoly >!
Rick Riordan: A vörös piramis

Új szereplők, új mitológia, picit új megközelítés – de a jól bevált gyerekszereplők és humor (hol szellemes, hol fárasztó, de mindvégig imádni való). Ugyanazon a világon játszódik, mint a (már harmadik sorozatát záró) Percy Jackson és Magnus Chase regények, de ezektől teljesen külön olvasható, nincsenek összefonódó szálak benne.

Mivel annak idején egyiptológus akartam lenni, ez a sorozat alapból előnnyel indult nálam. Tetszett, hogy félistenek helyett mágusokként szerepeltette a gyerekeket spoiler. Tetszett, hogy váltott szemszögből mesélt, hol a „booksmart” (részletek iránt érdeklődő, okosan magyarázgató) Carter, hol a „streetsmart” (részleteket lazán mellőző, okosan cselekvő) Sadie ragadta magához a mikrofont. Az már kevésbé, hogy a felnőtt szereplők rendszeresen, rejtélyes módon eltűntek (néha szó szerint, néha csak kisétáltak a jelenetből és elfelejtettek visszatérni).

Érdekes helyzetekbe dobálta a hősöket, bár talán kevésbé pörgős, kevésbé sűrű, mint a Percy Jackson sorozat – viszont cserébe több oldalon bonthatta ki a tanító célzatú leírásokat és a szereplők belső világát (álmok, megélések, gondolatok és érzelmek). De azért izgalmasak voltak a harcok és varázslatok. Fura, hogy egy központi jelenetben (az istenek bankettje) egy olyan történetváltozatot használt, ami Plutarkhosztól ered és egyiptomi forrásokban nem szerepel. (Én az Ozírisz-gyilkosság egyiptomi mítoszok szerinti – Széth feleségével megcsalós, darabolósgyilkosos – változatát ismertem, de az nyilván kevésbé lett volna gyerek-konform. :D).

Kíváncsian nézek elébe a folytatásnak, mert jócskán nyitott maradt a vége. Még kíváncsiabban várom, miként találkoznak a Kane-testvérek a Félvér Táborral.


Rick Riordan: A vörös piramis

2.879 FtÚj Könyvek ·
3.999 Ft –28%
2.959 FtMai-Könyv ·
3.999 Ft –26%
2.974 Ftálomgyár könyvesboltok ·
3.499 Ft –15%
3.000 Ftkonyvkolcsonzo.hu ·
3.999 Ft –25%
3.199 FtJókönyvek.hu ·
3.999 Ft –20%
3.200 FtOlvasók Boltja ·
3.999 Ft –20%
3.359 FtKönyvmolyképző ·
3.999 Ft –16%
3.399 FtRégikönyvek.hu ·
3.999 Ft –15%
3.399 FtRocky ·
3.999 Ft –15%
3.399 FtSzukits ·
3.999 Ft –15%
1.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Rick Riordan: A vörös piramis

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Percy Jackson alkotója új kalandra hív!

Anyjuk halála óta Carter és Sadie szinte idegenek egymásnak. Sadie a nagyszüleivel élt Londonban, a bátyja pedig beutazta a világot apjukkal, a zseniális egyiptológussal.

Egy éjjel dr. Kane „kísérletezni” viszi a testvéreket a British Museumba, hátha helyre tudja hozni a család dolgait. Terve azonban félresikerül. A világra szabadítja Széthet, az egyiptomi istent, aki fogságba ejti őt, a gyerekeknek pedig menekülniük kell, hogy egyáltalán életben maradhassanak.

Az egyiptomi istenek ébredezni kezdenek. Ráadásul Széth – mind közül a legrosszabb – kipécézte magának a Kane családot. Hogy megállítsák, a testvérek életveszélyes kalandra indulnak a világ körül, melynek során sötét titkokra derül fény.

„A fiatal és idősebb Riordan-rajongók is falni fogják ezt az új könyvet. A vörös piramis még a Percy Jackson-könyveknél is jobb, mélyebb és érzelmekben gazdagabb.” – New York Times

"Azért is szeretem ezt a könyvet, mert rengeteget tanulhatunk belőle az egyiptomiakról. Riordan mindennek alaposan utánajárt, és mindezt a tudást rendkívül izgalmasan és szórakoztatóan adja át az olvasóknak. – Vine Voice, Amazon

Vajon hogyan boldogul a testvérpár az egyiptomi istenek és mágusok között? És milyen szálak fűzik őket a fáraók kora óta létező titkos rendhez? – Olvasd el!