Naiva P értékelése


Naiva P>!
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

Nem tagadom, kerülöm ezt a műfajt, viszont annál nagyobb elégedettséggel tölt el, amikor rátalálok egy ilyen könyvre. Most már bánom, hogy nem ezzel a könyvével kezdtem az írónőnek. Persze így legalább van egy kis viszonyítási alapom, mert ez a könyvet „nagyon odatette”. Teljesen magával ragadott a történet. Nem néztem utána a történelmi háttérnek, de őszintén, nem is érdekelt! Olyan jól meg volt írva és olyan ügyesen fel volt építve az egész történelmi mítosz, hogy teljesen elhittem, hogy akár lehetett ez is a valóság. Egyszerűen faltam a sorokat, oldalakat, amelyekből lassan fejezetek lettek. A szereplőket is szerettem és voltak olyan részek, amelyek rendesen megleptek, mert nem láttam őket előre. A vége pedig…..nem is kaphatott volna jobb lezárást. Jobban mondva folytatást. Ezzel eggyel több indok, hogy folytatnom kell ezt a sorozatot, mert nagyon elkapott a hangulata.

5 hozzászólás

R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában

1609 októberében Fabricius Flóra, a pozsonyi orvos lánya Báthory Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét. Ha tudta volna, mi vár rá, talán útnak sem indul.

Ám hamarosan megtanulja, semmi sem az, aminek látszik, és semmi sem biztos, csak a halál. Ki mozgatja vajon a szálakat? Ki az, aki befolyásolja az eseményeket, és a gyilkolástól sem riad vissza?

Minden erejére szüksége van, hogy legyőzze az akadályokat és kibogozza a sötét titkot, melyet a csejtei vár falai rejtenek.
Egyetlen emberre számíthat csupán, az Itáliából érkezett, kétes jellemű, mégis rendkívül vonzó férfira, akiről azt sem tudja pontosan, hogy kicsoda, és azt sem, miért segít neki.

R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el. Ahogy azt már megszokhattuk, írása nem nélkülözi a romantikát, a politikai cselszövést és a korhű történelmi háttér megjelenítését sem.