mate55 P értékelése


mate55 P>!
James Patterson: Gyilkos hazafi

James Patterson: Gyilkos hazafi Aaron Hernandez félelmetes kettős élete a New England Patriotsnál és a rettegett alvilágban

„Isten tervének része” vagy amikor a hírnév és a gazdagság nem szükségszerűen hoz boldogságot. Mindene megvolt, és mindent eldobott. Robbanásszerű beszámoló a hírnév sötét árnyékában egy rövidre vágott életről. Az ígéretes kezdetek után egyre följebb vezetett az út, hogy aztán a sikert sikerre halmozó Aaron Hernandez, a New England Patriots kiváló amerikaifutball-játékosa életében beüssön a krach. A szerzők eredeti, mélyreható beszámolókra hivatkozva, nyomozati riportok és a friss interjúk ötvözésével, a tények felsorakoztatásával, és a pletykák felcímkézésével hatékonyan (olyan bulvárosan) bizonyítják ezt a sokkoló, hírességek által vezérelt történetet. Biztos, hogy találhatunk benne egy-egy hibát, (ha görcsösen keressük) de az olvasása közben engem nem érdekelt. Mert úgy éreztem, hogy itt nem az a lényeg, hogy hibákat találjunk, hanem az hogy végigizguljuk, annak ellenére, hogy tudjuk a tragikus végkifejletet. Az egyszerű olvasó számára is nagyon emberi, nagyon átélhető dráma. (Az életben a legtöbb dolog nem fekete vagy fehér, ahogy ez az ügy sem az.)


James Patterson: Gyilkos hazafi

James Patterson: Gyilkos hazafi

Aaron Hernandez, a New England Patriots kiváló amerikaifutball-játékosa az NFL új hősévé válhatott volna, ám ő egy véresebb utat választott magának. 2015-ben két gyilkossággal is megvádolták, végül életfogytiglan börtönbüntetésre ítélték. Két évvel később a börtönben öngyilkos lett. Az egész Amerikát megrázó sztorit a világhírű író, James Patterson dolgozta fel, amelyből nemcsak egy tehetséges sportoló megrendítő élettörténete rajzolódik ki, hanem betekintést nyerhetünk az amerikai futball kegyetlen világába is. A könyv megfilmesítési jogát a Ryan közlegény megmentése producerei vették meg.