Patika23 P értékelése


Patika23 P>!
Völgyi Anna: Vigyázhatnál a szádra, Laurám!

„ – Tudtad, hogy a vágy arra, hogy jól érezzük magunkat azzal, akihez vonzódunk, erősebb a nemi vágynál?”

Nagy hatással volt rám a regény és rengeteg érzelmet váltott ki belőlem, de főként dühöt és csalódottságot éreztem.

Magát a történetet Sári szemszögéből ismerhetjük meg, az ő lelki megpróbáltatásait, viszontagságait tárja elénk az írónő. Sári Angliából tér haza Magyarországra, ahol egy kórház patológiai osztályán kezd el dolgozni, és itt ismerkedik meg Laurával is, aki már az első találkozás során mély nyomot hagy benne.
Kollégákként, majd később barátokként közel kerülnek egymáshoz, az idejük nagy részét egymás társaságában töltik, ezért nem is csoda, hogy Sáriban egyre jobban elmélyülnek az érzések, melyeket Laura iránt táplál. A lány tudja, hogy mennyire reménytelen és valószerűtlen ez a szerelem, mégis hiába van tisztában az eleve kudarcra ítélt helyzetről, nem tud megálljt parancsolni az érzelmeinek, és vállalja a kockázatot, mely a szíve darabjaira hullását eredményezheti.
spoiler
Nem a megszokott LMBTQ könyv volt, mint amiket eddig olvastam, de ez nem vont le semmit az értékéből, sőt kifejezetten tetszett ez a szemléletmód.
A végén pedig maradt pár megválaszolatlan kérdés, így bízom benne, hogy hamarosan lesz folytatása Sári és Laura történetének. :))


Völgyi Anna: Vigyázhatnál a szádra, Laurám!

Völgyi Anna: Vigyázhatnál a szádra, Laurám!

Völgyi Anna könyvének főhőse, Sára olyan döntést hoz, amely gyökeresen megváltoztatja az életét. Bár párjával, Andrással kiköltöztek szerencsét próbálni Angliába, ő nem érzi jól magát az ottani környezetben, ezért úgy dönt, hazajön Magyarországra, még akkor is, ha András nem hajlandó vele tartani, és itthon sokkal nehezebb boldogulni pályakezdő fiatalként. Beletelik egy kis időbe, de sikerül állást szereznie, patológiai asszisztens lesz egy kórházban. Ott ismerkedik meg leendő kollégájával, Laurával, aki kedvességével és nyitottságával különösebb erőfeszítés nélkül veszi le Sárát a lábáról. A végig parázsló humorral, plusz rokonszenves öniróniával előadott, bájosan naiv történetet Sára rózsaszín buborékján keresztül ismerhetjük meg, amely évődős-fájdalmas módon tesz hozzá az idealisztikus világképhez.