Tarja_Kauppinen IP értékelése


Tarja_Kauppinen IP>!
Gryllus Vilmos: Vízcseppmesék

Férjem kérdésére, hogy mit olvasok ilyen elmélyülten, azt feleltem, hogy egy kiscsoportosoknak szóló képeskönyvet egy vízcseppről, akiből eső lesz, és egyéb izgalmas dolgok, mire mondta, hogy ez nekem való könyv, biztosan nem fogok rosszat álmodni tőle. És tényleg. :)

A víz körforgásáról szól, két mesét tartalmaz a témához kapcsolódóan, és minden szempontból tökéletes. (Pedig nem, nem könnyű igazán jó gyermekkönyvet alkotni.) A rajzok szelídek és kedvesek, a szöveg a korosztálynak megfelelő szinten adja át a témával kapcsolatos ismereteket, az egész nagyon gyerekbarát, és nincs is túlbonyolítva.

Egy dolgot „hiányolok”, illetve egyféleképpen lehetne még ennél is jobb: ha lenne hozzá CD, vízcsobogással, esőhanggal és hasonlókkal. De így is abszolút kerek könyv, el fogom olvasni a gyerekekkel is. :)


Gryllus Vilmos: Vízcseppmesék

Gryllus Vilmos: Vízcseppmesék

„Szerettem esténként mesélni a gyerekeimnek. Legjobban fejből, csak mondani, ahogy jön. Ezek a mesék aztán többször is előkerültek, alakultak, véglegesedtek. Itt van most közülük kettő. Az elsőt a fiamnak mesélgettem, a másodikat a lányomnak. De rég volt! Örömmel idézem fel őket, hátha nektek is tetszenek majd. És persze hogy a természetről szólnak, mi másról? Az egyik egy vízcsepp, a másik egy felhő története. Fogadjátok szeretettel!” Gryllus Vilmos