Kiskakukk  értékelése


Kiskakukk >!
Margaret Weis: Lélekkovács

Az ocsmány borító egy kitűnő könyvet takar.

Raistlin a krónikákban az epés megjegyzéseivel, bicskanyitogató stílusával és csavaros eszével lopta be magát a szívembe. Ott ugyebár vörös köpenyben nyomult és sok volt körülötte a titok.
Aztán feketére váltott (micsoda meglepetés) és a legendákban ő lett az aktuális főrohadék és közellenség, persze nem alaptalanul. (Nem baj, drága, én végig szurkoltam neked!)
Tudni szeretnétek, mitől gurult el a mágus úr gyógyszere? Nos, már fiatalkori éveiben, Vigaszban gurulni kezdtek azok a bizonyos pirulák… A Lélekkovácsból elég szépen kirajzolódik, hogyan és miért.

Mindenképp a krónikák és a legendák elolvasása után ajánlott, mert csak úgy üt igazán.
Rengeteg apró utalás van a későbbi eseményekre (fürkészek, alászállás az Abyssba, stb.) valamint szerepel benne az egész bagázs a krónikákból (kivéve a síkföldiek) és a könyv nem fukarkodik humorban sem.

Klassz könyv, a Dragonlance sorozat kedvelőinek mindenképp ajánlott.
Raistlin fanoknak meg egyenesen kötelező!


Margaret Weis: Lélekkovács

Margaret Weis: Lélekkovács

A mágus lelke a mágia kohójában kovácsolódik. Raistlin Majere hatéves korában találkozik a főmágussal, aki beíratja egy mágusiskolába. A tehetséges, de sok bántásnak kitett kisfiú a mágiában látja a menekülés útját. Az Ősmágia Legendás Tornyaiban élő varázslók titokban figyelik fejlődését, mert sötét árnyékokat látnak gyűlni Raistlin feje felett, miközben ugyanezek az árnyékok terjeszkednek Ansalon felett is. Raistlin végül egészen közel kerül a céljához, hogy varázsló legyen. Először azonban ki kell állnia a rettegett Próbatételt az Ősmágia Legendás Tornyában. Örökre megváltozik az élete – ha túléli…