Ancalimë P értékelése


Ancalimë P>!
Christopher Paolini: Eragon

" Elég erős vagyok ehhez?
Itt vagyok neked én. "

Sejtettem, hogy szeretni fogom. És nem tévedtem. Sárkányok, tündék, törpök, „orkok”, varázslók, harc a jó és rossz között, kiválasztott főhős….pont nekem való. Annyira gyönyörű és kidolgozott az egész világ. Engem teljesen rabul ejtett, főleg, hogy beleépítette a két gyengémet is, a sárkányokat és tündéket. A tündéket Aryát leszámítva ebben a kötetben még nem nagyon ismerhettem meg de a különlegességük, nagyságuk már itt is érződik. Eragon és Saphira által viszont betekintést kaphattunk, milyen kapcsolat van sárkány és lovasa között, ami számomra a legszebb, legkülönlegesebb volt az egész kötetben.
A cselekmény egy-két helyen eléggé kiszámítható volt valamint a végkifejletet is sejteni lehetett, de hát ez az ilyen sztorik velejárója, szóval semmi értéket nem vett el a történetből. És habár a kettő teljesen más, mégis van egy kis A Gyűrűk Ura feelingje, ami csak még élvezetesebbé tette számomra a könyvet. A szereplők is nagyon szerethetőek. Bromot imádtam az első perctől kezdve, és hálistennek a főszereplő is nagyon kedvelhető. Velük sokszor bajban vagyok és mivel az ő szemszögük van középpontban, így egy antipatikus fő karakter sokat ronthat az élményen, de Eragon teljesen rendben volt, sőt az egyik leszerethetőbb főhős. Eddig Murtagh is oké, de azért őt még fenntartásokkal kezelem.

3 hozzászólás

Christopher Paolini: Eragon

Christopher Paolini: Eragon

2003 őszén a New York Times sikerlistáján nagy szenzációt keltve az élre tört egy amerikai kamasz fiú fantasyregénye, amelyért azóta versengenek a világ könyvkiadói.
Miről szól a regény? Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban. A tizenöt éves fiú (éppen ennyi volt a szerző is, amikor elkezdte írni a könyvet) egy éjszaka, vadászat közben tükörsimára csiszolt, rejtélyes kék követ talál, amely utóbb sárkánytojásnak bizonyul, és egy kék sárkány kel ki belőle. Ezzel Eragon élete egy csapásra megváltozik. Mint a sárkány gazdája, a Lovasok rendjébe emelkedik. A legendás Sárkánylovasok előző nemzedéke elpusztult a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban. Most az egyszerű falusi sihederre hárul a feladat, hogy megszabadítsa országát a kegyetlen zsarnokságtól. Segítője Saphira, a nőnemű sárkány, akivel gondolatátvitel útján kommunikál, és Brom, a rejtélyes öregember, a múlt titkainak tudója, aki a varázsláshoz is ért. Hosszú út áll előtte, tele izgalmakkal és felfedezésekkel – egy olyan világban, amelyet Tolkien könyveiből ismerhetünk, de amely friss életre támad, új vonásokkal gyarapodik, és egy szeretni való fiatal hőssel ajándékoz meg bennünket a kitűnő kamasz, Christopher Paolini könyvében.