kispartizan értékelése


kispartizan>!
Peter V. Brett: Koponyatrón

Amennyire vártam ezt a részt, merthogy sokára került lefordításra, annyira kemény és nehéz olvasmány volt.
A könyv első fele kifejezetten tömény és nehéz szöveggel telített volt számomra, csak kapkodtam a fejem a rengeteg idegen kifejezésen, rangon, személynéven és társain. Arról nem is beszélve, hogy bár az első kötetekben valamennyire megismerhettem a ranglistát az udvarban, itt olyan sokrétű férfi, női és más szinteket is leírt az író, hogy elvesztem bennük. Na meg bevallom volt, hogy azt sem tudtam, akiről olvasok, az férfi, vagy nő…
Vártam Arlen sztorijának a folytatását, s alig kapott szerepet. Ez nem tetszett nagyon.
Aztán átugrottunk északra, s ott meg jött az az udvari rész, ami kissé királyi színt hozott, csak lassan és vontatottan.
A könyv kétharmada után aztán beindultak az események, méghozzá nem is kicsit. Egyre másra zajlottak a csaták, harcok a szörnyekkel, ütközetek egymással ( kissé már olyan lett a sok mágikus és küzdősportos párbaj, mintha az űrben lézercsata folyt volna) és az idegenekkel.
A végén pedig megint elveszítve a fonalat mindenkire ráborult a vég…
Tudom, hogy az író nem itt állt meg, de innen mi jöhet még? S az is ilyen hosszú és lassú lesz vajon?
Na és arra is ilyen sokat kell várni?
Aki megszokta a pörgős eseményű szörnyvadászatokat, talál itt is, de sokkal több lesz a töltelék.
Én erre csak 4 *-ot adok…


Peter V. Brett: Koponyatrón

Peter V. Brett: Koponyatrón

Kráziában üresen áll a Koponyatrón, és csak egyvalaki ülhet bele…

Az elesett hadvezérek és démonhercegek koponyájából készült ősi trón nagy erejű mágiát hordoz, amivel távol tartja a démonokat. Ahmann Jardir úgy tervezte, hogy erről a trónról fogja meghódítani a világot, összefogva a népeket, hogy közös sereget alkotva egyszer és mindenkorra véget vessenek a démonok ellen vívott háborúnak.

Csakhogy Bálás Arlen, a Rovásember párbajra hívta Jardirt, és a vereséget biztosan elkerülve magával rántotta egy szakadékba. A világ így megmentő nélkül maradt, Théza szabad városaiban pedig megindult a harc a trónért.

Délen Ineverának, Jardir első feleségének meg kell találnia a módját, hogy a fiai ne öljék meg egymást, és ne taszítsák a népüket polgárháborúba, miközben mindketten dicsőséget akarnak szerezni maguknak, hogy méltónak bizonyuljanak a trónra.

Északon Papíros Leesha és Csaplár Rojer szövetségbe próbálja kovácsolni az angiers-i és a milni hercegséget a kráziaiak ellen, mielőtt túl késő lenne.

Mindeközben a magúrok egyre erősödnek, és Arlen meg Jardir távollétében talán senki sem lesz elég erős, hogy megállítsa őket. Csak Bálás Renna árulhatná el, mi történt a két férfival, csakhogy ő is eltűnt…

Merülj el a történet lenyűgöző világában!

„Letehetetlen regény, simán lehet, hogy az eddigi legjobb rész.”
Starburst Magazine

„Annyi a fordulat, hogy nehéz abbahagyni az olvasást, még akkor is,
ha már muszáj lenne. Újra el fogom olvasni, hogy felkészüljek a következő
könyvre. Jövök, Kaji, táncoljunk démonokkal!”– Tony Oleson, amazon.com

„Imádtam mindent ebben a könyvben, és az egész sorozatot
jó szívvel ajánlom!” – Kathryne Kennedy, amazon.com