ser22 értékelése


ser22>!
Rick Riordan: Az Olimposz vére

A Harry Potter óta nem volt olyan sorozat, ami így beszippantott volna. Lelkes rajongójává váltam a sorozatnak. Rick Riordan nagyon jót alkotott. Én jó magam nagyon szeretem mind a római, mind a görög mitológiát. Gyerekkoromban nagyon sokat olvastam a témában. A könyvekben előforduló sok mellékszereplő teljes történetét én már mind ismertem pl: Narcisszusz és Ekhó stb… Nagyon jól volt beleszőve a mitológia az egész történetbe. Nagyon tetszettek az istenek karakter ábrázolásai. A félistenek pedig sokszor kicsit vicces ábrázolást kaptak, mint a Hüpnosz bungalló majdnem állandóan alvó lakói.
De ami számomra a leginkább megfogott, az Riordan jó humora volt. Voltak részek amiket többször is visszaolvastam, mert annyira jókat derültem rajtuk. Minden könyv izgalmas volt, sehol nem unatkoztam.
A karakterek is szerethetők. Mondjuk eggyel sehogy nem tudtam megbékélni. :,D
Mivel már olvastam az Elrejtett orákulumot, sok minden már nem igazán okozott meglepetést, mint pl Leo szála.
Aki szeretne csak jól szórakozni. Izgalmas cselekményekre és jó humorra vágyik, azoknak nagyon ajánlom az egész sorozatot.
Én imádtam! :)


Rick Riordan: Az Olimposz vére

Rick Riordan: Az Olimposz vére

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nico figyelmeztette őket. Ha bemennek Hádész Házába, a félistenek legrosszabb emlékeit keltik életre. A szellemek nem lelnek többé nyugalomra. Nico maga is kísértetté változhat, ha újabb árnyutazásra indul Reynával és Hedge edzővel. De talán még ez is jobb, mint a másik alternatíva: hagyni, hogy valaki más haljon meg, ahogy azt Hádész is megjósolta.

Jászon rossz szelleme az anyja, aki kiskorában magára hagyta. Még nem tudja, jó vezetőnek bizonyul-e majd, de abban biztos, hogy ő nem fogja megszegni a szavát. Ő beteljesíti a prófécia rá vonatkozó részét: Vihar vagy tűz, mi hull a világra.

Reyna az ősei szellemeitől fél, akikből csak úgy süt a harag. De nem hagyhatja, hogy eltérítsék a szándékától; el kell vinnie az Athéné Parthenost a Félvér-hegyre, mielőtt háború tör ki a rómaiak és a görögök között. Vajon lesz elég ereje ahhoz, hogy sikerrel járjon, különösen úgy, hogy egy rémséges vadász koslat a nyomában?

Leo attól tart, hogy végül mégsem válik be a terve, hogy a barátai közbeavatkoznak. De nincs más út. Mindannyian tudják, hogy a Hetek közül valakinek meg kell halnia, ha le akarják győzni Gaiát, a Földanyát.

Pipernek azt kell megtanulnia, hogyan adja át magát a félelemnek. Csak így teljesítheti a feladat rá eső részét, és mondhatja ki azt az egy szót.

Az Olimposzi vérben – Az Olimposz hősei sikersorozat felvillanyozó fináléjában – a hősök, az istenek és a szörnyek mind hozzájárulnak a prófécia mindent elsöprő beteljesüléséhez.