Andru P értékelése


Andru P>!
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város

Tökéletes befejező része a sorozatnak.
A már megszokott, megszeretett világban azok a szereplők, akik fontosak voltak, mind megjelentek és befejezték a saját történetüket is. Minden szál elvarratott, mindenkinek a története a végéhez ért.
Természetesen a világ nem ért a végéhez, de hát ez egy jól szabott történetben nem is kétséges, mégis csak itt derül fény mindenre, amire eddig várakoztunk. Hiába tudjuk, hogy a végén a jó szokott győzni, de nem mindegy a ki és a hogyan sem. Hát itt aztán volt választék bőven a befejezések közül.
Jól éreztem magam végig az olvasás közben és ez az egész sorozatra vonatkozott. Igazi klasszikus fantasy sorozat, mindenkinek csak ajánlani tudom.


Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város

Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város

MINDEN LEZÁRUL ITT ÉS MOST…
AZ ELFEK ÁTKELTEK A NIDWALDENEN.
A JÖVŐ KÉT TOLVAJ KEZÉBEN VAN.

„Láttam nagy utazás. Tízen mennek. A nő, akinél a fény, ő vezet. Az út a föld gyomrába és kétségbeesésbe visz. A holtak hangja vezérli léptedet. Visszamész időben. Háromezer éves háború kezdődik újra. A hideg börtönébe zár világot, halál fenyeget embereket, és neked döntést kell hoznod…!”

Ímígyen jósolta Fan Irlanu,
az Oudorro falu tenkin látóasszonya.

A Riyria története ezzel elérkezett a befejezéséhez. A Trónbitorlókban tetten ért két tolvaj összes sorsfordító kalandja ehhez a pillanathoz vezetett el. Háromezer év múltán itt az idő, hogy Novron Örököse végre beteljesítse sorsát.