Noro  értékelése


Noro >!
Brian McClellan: War Cry

Egy olyan világban, ahol a második világháború (illetve az annak megfeleltethető történelmi esemény) a végtelenségbe nyúlik, egy kis csapat katona már hónapok óta az ellenséges vonalak mögött tevékenykedik. Készleteik kimerültek, egyetlen előnyük, hogy van velük egy Vigyorgó és egy Váltó: specialista varázslók, akik meg tudják fordítani egy kisebb összecsapás kimenetelét. De a történet kezdetén már így is a megadásról beszélgetnek – még ha csak elméletben is. Amikor pedig a Váltó elszakad a társaitól, és egyedül kell átkelnie a senki földjén, rájön, hogy a háborút egyáltalán nem úgy vívják, ahogy azt ő elképzelte.

A kisregény egy dologban emlékeztet a Lőpormágusok világára: a mágia létezése itt sem hátráltatja a technológiai fejlődést, inkább próbál lépést tartani vele, ugyanakkor teljesen alá van rendelve a háborús erőfeszítéseknek. A McClellan regényeire jellemző hősies-epikus stílust viszont jóval sötétebb, reménytelenebb hangulat váltja fel. Itt mindenki ágyútöltelék, legfeljebb utólag próbálják más színben feltüntetni a túlélőket. A War Cry egy remekül megírt lövészárok-történet, amelyből a főhős testi és lelki gyötrelmei is jól átjönnek, és a világ is megérné, hogy egyszer talán hosszabb terjedelemben is bemutatkozzon.


Brian McClellan: War Cry

Brian McClellan: War Cry

Brian McClellan, author of the acclaimed Powder Mage series, introduces a new universe, new armies, and new monsters in War Cry

Teado is a Changer, a shape-shifting military asset trained to win wars. His platoon has been stationed in the Bavares high plains for years, stranded. As they ration supplies and scan the airwaves for news, any news, their numbers dwindle. He's not sure how much time they have left.

Desperate and starving, armed with aging, faulting equipment, the team jumps at the chance for a risky resupply mission, even if it means not all of them might come. What they discover could change the course of the war.