Marée_Noire értékelése


Marée_Noire>!
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

Igaza volt azoknak, akik azt mondták, ez a rész sokkal jobb, mint az első; nekem legalábbis ugyanez lett a véleményem. ;) Míg az első rész egy lassabb felvezetés-féle, ami a zenekarra és a fellépéseikre összpontosít (a hétköznapi életüket szerettem olvasni, csak a zenekaros részeket éreztem soknak), és némileg csepegteti a rejtélyt, úgy itt már sokkal inkább belecsaptunk a lecsóba, és jobbnak éreztem az arányokat is. :)
Abszolút ötletes világ, nyilván nem mondhatom, hogy újszerű, ám mégis az: újszerűen volt tálalva, és az apró részletek még inkább azzá tették. Sokkal inkább sodort magával, mint az első rész, egyszerűen jobb volt a ritmusa, vagy nem tudom, hogyan fogalmazzam meg, hiszen ehhez a részéhez nem értek.
Az egyetlen, amibe bele tudok kötni, az a „húgi”, de a könyv vége felé már egyszer hugiként szerepelt, úgyhogy van remény… :)
A végén olvastam a novellát (Citromhéj), és azta, mekkorát ütött, imádtam! :O Jó pár apróbb és nagyobb momentummal összefuttatja a szálakat az Acorenuból, csak kerestem az államat néhol, úgyhogy ezek után nyilván megnéztem a wikipédiát, most meg megyek leszaggatni a polcról az Ajtók és átjárókat, mert a másik kapcsolódó novellát is olvasnom kell ám!
Azt hiszem, most már biztossá vált, hogy A.M. Aranth-ot megtartom, egyszerűen szeretem, ahogy ír; és igen, igen, ez azt jelenti, hogy az Oculus és a Propheta is megy kívánságlistára, pedig azok sci-fik, amit nagyon ritkán olvasok. :D


A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

Amy világa szilánkokra tört.

Azok árulták el, akikben feltétel nélkül megbízott: saját szülei és barátai gázoltak a lelkébe. Egyes bűnökre nincs bocsánat.

Amy Soleil – vagy ahogy egyesek ismerik, Amaranth – azonban erős lány, aki nem fogadja el a vereséget. Tudja, hogy ennyi hazugság és árulás közt csak magára számíthat.

Miután beköltözik a Moonshadow kollégiumába, Leával veszélyes nyomozásba kezd: bármi áron meg akarja tudni, ki állhat a karácsonyi bálon bekövetkezett tragédia mögött, hogy bosszút állhasson rajta. Kutatása során azonban olyan ősi próféciák szövegére bukkan, amelyek szerint a Köd-démon születése mindössze egy apró előjele annak a mindent elsöprő pusztulásnak, amely az egész világot fenyegeti. És csak egyvalaki állhat a sötét áradat útjába. Az, akit a jóslatok így neveznek: Acorenu. Kiválasztott.

Azonban nem csak Amy és társai igyekeznek megtalálni a megjövendölt hőst. A nyomában járnak a fény és az éjszaka gyermekei, a Modeus Carva, és egy titokzatos szekta, a Fagy harcosai is.

És miközben Amy barátaival a Kiválasztottat keresi, óriási seregek sorakoznak fel egymással szemben, hogy megvívják öldöklő háborújukat, amely végleg eldönti: a fény vagy a sötétség népe örökli-e meg a végidők előtt álló világot.