donzella P értékelése


donzella P>!
Eric Muldoom: Boszorkánylovag

Egy csöppet csaltam. A sötét angyalokat olvastam előbb, ami ennek a regénynek az első változata, és átszerkesztés után kapott egy másik végkifejletet is. A boszorkánylovagot csak az opálvárostól olvastam újra.

Bár százalékos értékelésben lejjebb van, szerintem sokkal jobban zárul, mint a másik. Néhány példával élve, amennyire lehet spoilermentesen:
– a városba, a próbák színhelyére valóban az léphet be, aki a kiválasztott, nincs susmuss, meg gyertek utánam :D
– a fogadóbizottság sokkal hitelesebb, hiszen már annyi szerencsétpróbáló fordult meg, hogy már hős regék sem szólnak a nevükről,
– gyakorlatilag a próbák nem változnak, de jobb megoldással zárul (ott, egy kicsit bicegett nekem az az életerő elixír A sötét angyaloknál)
– a történet zárása adja magát, hogy legyen folytatása, az előző esetén – ezt nagy erőszakolás mellett tudtam volna elképzelni, hiszen az összes szereplő eszköz és lehetőség nélkül maradt.

1 hozzászólás

Eric Muldoom: Boszorkánylovag

Eric Muldoom: Boszorkánylovag

A végzetes Sötét Víz közeleg, és mindent bekebelez.
A világ a végnapjait nyögi. Mindazokra a biztos halál vár, akik nem tudnak bebocsátást nyerni valamelyik Örökkévaló Városba. A gond csak az, hogy ezek sosem maradnak egy helyben, és még építőik, a gőgös elf urak is tanácstalanok, merre keressék őket.

Az emberek – az egykori elf rabszolganépek – sorsa végképp kilátástalan. Ilyen helyzetben fordulhat elő, hogy egy kitaszított boszorkánylovagot indítanak útnak, találjon meg és foglaljon el egy ilyen legendás örökvárost.

Fekete Kullgant épp a vesztőhelyre cipelik, így nincs túl sok választása: elvállalja a küldetést. Kullgan talán csak egy mocskos szájú félbarbár, de amint harcról van szó, felülmúlhatatlan. Fiatal ugyan, de az életet máris képes sötét humorral megélni, és önmagát is mély iróniával szemlélni. Vér és halál – ez a jelmondata. Magához veszi varázspengéjét, és hagyja, hogy az események magukkal sodorják. Útitársai is akadnak: a sziklaelf harcos, a titokzatos Medini lány, és a sötételf varázsló. Vajon megbízhat bennük? Biztosan nem. Egyetlen dolog biztos: a túlélésért minden eszközt be kell vetnie.

Eric Muldoom regénye valódi klasszikus fantasy a kard és boszorkányság irányzatból. A kötet lapjain vakmerő hősökkel, mesebeli lényekkel, változatos helyszínekkel és meghökkentő kalandokkal találkozunk. Gazdag képzelőerő, érdekes világ, sodró lendület és sok akció jellemzi. A dark fantasy egyes stílusjegyei éppúgy felfedezhetők benne.