Árnyék82 P értékelése


Árnyék82 P>!
David Gemmell – Stella Gemmell: Trója – Királyok bukása

Az utolsó kötet már eleve egy szomorú felhanggal indul, hiszen ki ne tudná mi vár Trója lakóira?! A végzet hatalmas Úrnő és nem lehet lehagyni a kilőtt nyilát…persze harcolni lehet és kell is, de ez itt megmásíthatatlan.
Az viszont, ahogy Gemmell a végét megírja, szerintem utolérhetetlen.
Számomra legalábbis mindenképp.
Mert harcolnak itt is a hősök és el is buknak (Hektór és Akhilleusz párviadala valóban legendába illő és akárhányszor olvasom, mindig megkönnyezem) ámde olyan mély nyomot hagynak az emberben ami kitörölhetetlen.
Talán én vagyok túl érzelmes olvasó, vagy csak ez a történet fog meg mindig ennyire, de mindig fáj a szívem mikor a sorozat végére érek.
A Legenda még ilyen, és ez a mese, mindkettő a lelkemig ér…
…mert ennyire részletgazdagon, hangulatosan, szépen, szívszorítóan és érdekesen, csak kevés történetet találtam, pedig sok könyvet olvastam már.
Ez egy méltó megemlékezés egy olyan történetről, amit számtalan módon dolgoztak már fel.
Számomra Gemmell meséje a legjobb!
Mindenkinek ajánlom, hogy egyszer kezdjen neki…meglátja majd, hogy letehetetlen és hogy egy különleges élményben lesz része!

Köszönöm neki, hogy megírta…

2 hozzászólás

David Gemmell – Stella Gemmell: Trója – Királyok bukása

David Gemmell – Stella Gemmell: Trója – Királyok bukása

Sötétség telepedett a Nagy Zöldre, és az ókori világot szétszaggatja a megosztottság.

A Trója előtti harctereken gyülekeznek a mükénéi királyhoz hű ostromló erők. Köztük van Odüsszeusz, a mesés történetmondó, a mükénéiek vonakodó szövetségese, aki tudja, hogy hamarosan halálig tartó küzdelembe kell bocsátkoznia egykori barátaival.

A messze földön híres város falai mögött Priamosz, a trójai király várakozik. A betegeskedő, megkeseredett uralkodó két hősbe veti minden reményét: fiába, Hektórba és a rettegett Helikáónba, aki szörnyű bosszút áll a mükénéieken a felesége haláláért.

Immár feltartóztathatatlanul tombol a háború – a vérszomjas, öldöklő küzdelem, amelyben oly hősök csatáznak, akiknek a neve örökkön fennmarad a történetben, amely még évszázadok múlva is visszhangzik az emberek szívében.

A kortárs fantasy egyik legnagyobb mestere, David Gemmell a Királyok bukása című regényével méltó befejezését adja a halhatatlan ókori eposzt feldolgozó nagyívű történelmi művének.