donzella P értékelése


donzella P>!
Huszti Gergely: Mesteralvók viadala

Jó megoldásnak tartom, hogy ez a történet egy duológiában futott ki, és nem a manapság – „akkor is trilógia lesz belőle, ha egyébként az egyik rész teljesen felesleges”.
Ennek, illetve a három párhuzamos szálnak köszönhetően nincsenek holtidők, a szereplőknek nincsen idejük döntéseiket megszavaztatni és még 9-szer átrágni, de ez rendben is van így. Ugyanakkor a terjedelem, és az, hogy pár nap alatt zajlanak a lényeges események, sok jellemfejlődés nem várható, csak a régen munkáló lelkiismeret tőr fel itt-ott, és koptat kicsit a személyiségeken – de ezek is szépen előkészítettek.
Ezért is meglepő „Koffer” személyisége, hiszen vele a történet elején illetve a második kötetben találkozunk, Miló barátjaként teljesen másra számítana az olvasó. (Erről a westworld jutott eszembe, ha azt hiszed bármit megtehetsz büntetlenül, mi is lenne az emberiséggel…)
Az is nagy előny, hogy a szerelem/háromszög/sokszög, csak mint tinédzser révedezés tűnik fel, egy nagy „mi lenne ha” gondolat erejéig, de utána visszahuppanunk a valóság talajára.

Lényegében egy egyszerű történet, jól kidolgozott karakterekkel, sem túl misztifikálva, se teletűzdelve felesleges drámával, ahol nagyszerű figyelni, hogy a régies beszéd és gondolkodásmód, milyen jól megfér a modernnel.

1 hozzászólás

Huszti Gergely: Mesteralvók viadala

Huszti Gergely: Mesteralvók viadala

A 2020-ban Év Gyerekkönyve Díjat kapott Mesteralvók hajnala folytatása

Miután Korhosból mágikus úton elrabolták a mesteralvók csontjait, a városokat ismét háború fenyegeti. A Márvány Horda élén Asa Zufar áll, akit egy titokzatos tanácsos is támogat. Vulgarus fejére vérdíjat tűztek, azonban a részeges cellariusnak és maroknyi csapatának meg kell találnia az élőszent földi megtestesülését, mielőtt az ellenség lelne rá. Miló egy titok nyomába ered, ami a Setét Vadkan sozóihoz vezeti a fiút. Miközben minden vágya, hogy végre hazajusson, egy átok akár örökre megakadályozhatja ebben. Admira csak most kezdi megismerni újdonsült erejét. Vajon az eszére, vagy a szívére hallgat, ha választania kell Maurice és Milán között?
A három szál összefonódik, a végső viadal elkerülhetetlen, de kinek az oldalán állnak a mesteralvók? Kiből lesz áruló, ki áldozza fel magát társaiért, és mennyit ér a barátság és a szerelem ott, ahol sötét erők uralják a világot?