Árnyék82 P értékelése


Árnyék82 P>!
David Gemmell: Trója – A Villámlás Pajzsa

Az egész sorozat számomra egy nagyon egyedi és különleges mese, amit mindig jó olvasni.
Lenyűgözően emberi, izgalmas, fordulatos, egyedi látásmódú és magávalragadó.
Új karakterek szemén át mutat be, újabb kalandokat…más utakon, de mind egy irányba fut.
A mitikus gócpont felé tart minden, Trójába.
Kalliadész és Banoklész két eltérő világnézetű ember, mégis tökéletesen kiegészítik egymást. Mindkettő egy nagyon jó karakter, és szerettem őket, minden kis hibájukkal együtt.
Heliláón, Odüsszeusz, és Hektór még mindig kedvenc és Akhilleusz is egy nagyon jól megalkotott karakter. Mindben ott van az a különleges szikra, ami miatt követet a sorsa alakulását, félted őt, aggódsz érte vagy ujjongsz vele diadala pillanatában. Egy különleges mese, egyedi alakjai mind!
A női karakterek pedig megmutatják, hogy miért is félnek néha tőlünk a férfiak! ;)
Mert ezek a nők nem hajtanak térdet, senki előtt…követik a szívüket és megvédik akiket szeretnek! Harcolnak, néha elbuknak, de mindig erősek és kitartóak…ugyanakkor mély érzésűek és nagyon tudnak szeretni.
Egyedi, utolérhetetlen és gyönyörű történet…


David Gemmell: Trója – A Villámlás Pajzsa

David Gemmell: Trója – A Villámlás Pajzsa

Közeleg a háború.

A Nagy Zöld királyai gyülekeznek – és mindegyikük a hódítás, a fosztogatás sötét terveit dédelgeti magában. Az árulások és intrikák örvényébe csöppen három utazó: Píria, a szörnyű titkot rejtegető szökevény hercegnő; Kalliadész, a harcos, aki fennkölt eszmények híve és egy híres kard birtokosa; valamint jó barátja, Banoklész, aki kiverekszi saját legendáját az elkövetkező csatákban.

Együtt utaznak Trója mesés városába, amelyre olyan sötétség borul, ami még sok száz évvel később is elhomályosítja a köznapi halandók diadalait és személyes tragédiáit.

A Villámlás Pajzsa, a magasztos drámaiság és a lehengerlő kaland eposza a bronzkori Hellász dicső napjainak eseményeit tárja szemünk elé.