zamil értékelése


zamil>!
Steven Erikson: A sötétség kohója I–II.

Első könyvem a szerzőtől bár, a könyves polcomon van már egy monumentális sorozat, ami egyszere félelmet kelt (igaz a végét várom) és elrettent.
Most már tudom mire számíthatok.
Ha sikerül az elején átrágnia magát az embernek, a rengeteg szereplőn, a családokan, a különös eseményeken, akkor egy igazán izgalmas történet elé nézünk. Megmondom őszintén volt amit újra kellett olvasni, mert igen nehéz volt felfognom ezt a kavalkádot.
Mondhatom, hogy még az se tudom ki a főszereplő, annyi szálon fut a cselekmény, ami nekem igazán tetszik. Jó, határozott karakterek vannak, akikkel az író mondjuk úgy, kegyetlenük bánik, szeretem mikor nem babusgatják a szereplőket, és ha kell simán fel is áldozzák.
A történetről nagyon nincs is mit mondanom, mert még szinte el se indult, csak a konfliktus kezdődött el, de már most meg kell említenem rég olvasott kegyetlenségekre lehet készülni.
A világkidolgozás, ami nekem egyenlőre kevés, szeretem, ha jól felépített, ha jól el van helyezve egy történet, ha szemem előtt van a térkép. Itt hiába van térkép, nagyon használni se lehet.
Az biztos, hogy ez a könyv az aminek a legjobban várom a folytatását.

1 hozzászólás

Steven Erikson: A sötétség kohója I–II.

Steven Erikson: A sötétség kohója I–II.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Itt az idő elmondani a szomorú történetet, ami előkészít minden később következő történetet… és azokat is, amiket már elmondtak.

A sötétség korát írják és a Kurald Galajnnak nevezett ősi vidék – a tiszte andiik otthona, Sötétség Anya birodalma – veszedelmes helyzetben van. A nagy harcos, a hős, Vatha Uruszander támogatást élvez, hogy házasságot kössön Sötétség Anyával, ám Drakonusz nagyúr, Anya társa útjában áll az efféle gőgös becsvágynak.

A vetélytársak közelgő összecsapása nyomán repedések futnak végig a birodalom egészén és lábra kap a szóbeszéd a polgárháborúról, miközben ősrégi, rég halottnak vélt hatalom emelkedik elő a tengerből. Senki nem látja át valódi célját, és képtelenség felfogni a benne rejlő erőt. Első látásra elkerülhetetlennek tűnik, hogy minden lángba boruljon, és a tűz kellős közepén ott állnak a Sötétség első fiai – Ano­mander, Andariszt és Dúló Szilcsasz, a Purake-birtok gyermekei –, akik arra készülnek, hogy átformálják az egész világot…

Ez a megátalkodott családi viszályok, féltékenységek és árulások, a vad mágia és a korlátok nélküli mágikus hatalom nagyívű történetének kezdete… na és egy kardé, amit ekkor készítenek.