zamil értékelése


zamil>!
Brandon Sanderson: Tündöklő szavak I–II.

Tökéletes folytatás, és szokás szerint nem éreztem, hogy hosszú lenne, pedig szép téglákról van szó. Talán már túl nagyokról is néha, kellemetlen volt kézben tartani.
Szépen sodródik a cselekmény, szépen lassan minden kezd a helyére állni, persze emellett egyre több újabb kérdés is felmerül. Szeretem azokat az írókat, akik nem dédelgetik a szereplőket, akik könnyedén kiírják a szereplőket, és ezzel élet szerűbbe teszik a történetet. Szeretem azt, amikor egy „ajándék”, egy képesség elvész és gondot okoz.
Nagyon várom a következő részt, fájó szívvel raktam le a könyvet. Tényleg vissza kéne térnem ahhoz a régebbi szokásomhoz, hogy csak teljes sorozattokat olvasok.

2 hozzászólás

Brandon Sanderson: Tündöklő szavak I–II.

Brandon Sanderson: Tündöklő szavak I–II.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Brandon Sanderson, a New York Times bestsellerszerzőjének könyve, a Tündöklő szavak folytatja azt a lenyűgöző és epikus sorozatot, amely A királyok útjával kezdődött.

Ellenségei minden igyekezete ellenére Kaladin nem halt kínhalált, hanem ő lett a királyi testőrség parancsnoka – és alacsony rangú „sötétszeműt” még sosem részesítettek ilyen kegyben. Így most neki kell megvédenie a királyt és Dalinart a rájuk leselkedő veszélyektől, míg igyekszik kiismerni újdonsült hatalmát, melynek köze van becsületszprenjéhez, Sylhez.

A Fehér Gyilkos, Szeth újra munkához látott: megdöbbentő hatalma segítségével már Roshar számos uralkodójával végzett. Egyik legfontosabb célpontja Dalinar főherceg, akit sokan az alethi trón mögött álló valódi hatalomnak tartanak. A háborúban betöltött vezető szerepe épp elég indíték lenne egy merényletre, a Fehér Gyilkos gazdája azonban ennél sokkal erősebb motivációval bír.

A zseniális, ám nyughatatlan Shallan rettenetes terhet hordoz a vállán: valahogy meg kell akadályoznia a legendás semmihozók visszatérését, valamint az emberiséget megsemmisítő Pusztítás eljövetelét. A megoldást keresve a Széthasadt Síkságra indul, ám már az odavezető út is sokkal nehezebbnek bizonyul, mint amire valaha is számított.

Eközben a Széthasadt Síkság szívében a fogyatkozó számú parshendik fontos döntésre készülnek. A tábornokuk, Eshonai meggyőzi őket, hogy tegyenek kockára mindent, és hívják segítségül azokat a természeti erőket, amelyek elől egykor elmenekültek. Döntésük kihat a parshendikre és az emberekre, sőt, egész Rosharra – a következményei pedig éppolyan veszélyesek, mint amilyen kiszámíthatatlanok…