Dshai értékelése


Dshai>!
Mark Lawrence: A lány és a csillagok

Jó volt visszatérni Abeth világára. Az Ős könyve trilógia bemutatta milyen az élet a keskeny lakható sávban, de a jég fogságában lévő területekről csak minimális utalások voltak. Most az új trilógia bemutatja az igazi jég világát. Sokkal távolabb vagyunk jég világában, mint amire az előzőben utalások voltak. A hagyományok, a szereplők ismeretei jelentősen eltérnek attól, mint amit a korábbi trilógia alapján vártam a jégen élőktől. Persze most a jég határától nagyon messze északra zajlanak az események.
Ugyanakkor máris sokkal többet árul el a könyv az eltűntek civilizációjáról, mint az előző sorozat együttvéve.
A szereplők szerethetőek, vannak egyedi vonásaik, fejlődnek a karakterek.
Egy probléma van. Hogyan lehet így befejezni a könyvet? Mikor jön ki a következő kötet, hogy megtudjam mi történt?

1 hozzászólás

Mark Lawrence: A lány és a csillagok

Mark Lawrence: A lány és a csillagok

A jégen, a Fekete Sziklától keletre van egy verem, amelybe a gyarlott gyermekeket vetik le.

Az Abeth végtelen jégmezein nincs helye magányos embereknek. Még együttesen is épphogy csak lehetséges életben maradni, önmagában senkinek sincs rá esélye.

Ahhoz, hogy valaki elviselhesse a hideget, hogy kibírja a több hónapig tartó éjszakát, amikor szinte maga a levegő is megfagy, különleges vérvonal kell. Ettől különbözni végzetes, a változatosság pedig veszélyt hordoz magában. Márpedig Yaz nem olyan, mint a többiek.

Ezért elszakítják mindentől: elveszik tőle a családját, a fiút, akivel élete hátralévő napjait szerette volna tölteni, és egyedül kell utat törnie egy olyan, alapjaiban különböző, rejtélyekkel és veszedelemmel teli világban, amelyről még csak nem is sejtette, hogy létezik.

Szembesül azzal, hogy az Abeth világa sokkal ősibb és furcsább, mint képzelte volna. Ráébred, hogy a gyengeségei egy másfajta erő jelei. És megtanulja, hogy miként szálljon szembe a túlélés kegyetlen törvényeivel, amelyek kezdettől fogva uralták törzsének életét.

Csak a legmélyebb sötétségben ragyognak fel a csillagok.

A hazánkban is kiemelkedő népszerűségű fantasy szerző, Mark Lawrence várva várt új regénye, A Jég könyve trilógia első kötete.