donzella P értékelése


donzella P>!
David Gemmell: Az Örökkévaló Sólyom

Nem sok olyan könyvet olvastam, ami párhuzamos világokról/időugrásról szólt, ezért nyugodtan mondhatom eddig ez a legjobb könyv, ahol elvarrták a szálakat, a kör körbeért, mindezt anélkül, hogy számos más vonalat is beleszőtt volna, amely egyértelműen jelen van a történetben.
Ellenben olyan se volt még, ami ennyire eltért volna a fülszövegtől. Az első rész főhőse Sigarni, és a beharangozó alapján számítanánk rá, hogy ismét viszi a prímet, pedig ő nem az események mozgatórugója, hanem a megoldása.
Szerintem nagyon jó szereplőgárdát hozott össze az író, az első rész miatti fanyalgás a múltté.


David Gemmell: Az Örökkévaló Sólyom

David Gemmell: Az Örökkévaló Sólyom

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Míg a harcias és kíméletlen aenirek a klánok hegyi erődjén kívüli vidéket pusztítják, Sigarni, a Sólyomkirálynő saját univerzumának egy párhuzamos változatába érkezik egy téridőkapun keresztül. Taliesennek, az utolsó kapuőrnek fogalma sincs róla, hogy miért jött, de tudja, hogy hősökre van szükségük, ezért átengedi Sigarnit a földre, amit hamarosan háború dúl majd fel.

Csak Caswallon – az egykori magányos harcos és tolvaj – ismeri fel a népét fenyegető veszélyt és a bajt annak teljes nagyságában. Míg Taliesen megpróbál rájönni, hogy mi Sigarni célja, Caswallonnak meg kell próbálnia egyesíteni a klánokat, hogy legyőzzék a rájuk leselkedő legnagyobb veszélyt.