Shikaichi P értékelése


Shikaichi P>!
William King: Illidan

Ez a történet nem csak egy felvezetője volt a Legion nevű World of Warcraft kiegészítőnek, hanem a Warcraft 3 kampányait is valamilyen szinten továbbvitte. Volt pár szál ugyanis, ami elég lezáratlan maradt, hiszen váltottunk egy másik fajra, másik szereplőkre. Az egyik ilyen volt, amikor Illidan és szövetségesei elfoglalják a Fekete Templomot, de aztán már csak ellenségként látjuk őket Arthas ellen. Fogalmunk sincs, hogy például mi történt Akamával, valamiért ő már nincs ott az utolsó harcban. Itt erre is választ kaphatunk.
A szálak közül furcsamód Vandelé tetszett a legjobban. Mindig is érdekelt, hogy egy démonvadász hogyan is lesz démonvadász, és más könyvben vártam, hogy Illidan esetében ezt részletesebben is elolvashassam, megtudhassam, de most kárpótoltak végül egy másik szereplővel. A játékban is mikor még játszottam, sokat gondolkodtam, hogy a saját démonvadász karakteremet milyen motiváció hajthatta, hogy azzá váljon, itt kicsit bepillantást nyerhettem, hogy mit kellett átélnie.
A történet egyébként tetszett, de kissé lassúnak, vontatottnak és önismétlőnek hatott. Mintha kicsit kevés eseményt próbált volna felölelni és nehéz volt ezt teljesen átívelni egy teljes könyvben. A fentebb említett démonvadásszá válás és a végső csaták viszont nagyon jókra sikerültek.


William King: Illidan

William King: Illidan

Egykor rég, Illidan, az éjelf mágus cselből felajánlotta szolgálatait a Lángoló Légiónak, hogy véget vessen a démonok inváziójának. Népe mégis árulónak bélyegezte és tömlöcbe vetette tízezer hosszú éven át, ám akaratát sosem tudták megtörni. Most, hogy a Légió visszatért, csak ő állhat a sötét erők útjába, és béklyóitól megszabadulva Illidan felkészül a végső ütközetre a Draenor maradványaiból megmaradt Peremföldön.
Sereget gyűjt a fel mágiától eltorzult orkokból, a csúszó-mászó nagákból, a ravasz vérelfekből és az eltorzult démonvadászokból. Egyedül csak ő érti meg, mily hatalmas árat kell fizetni az ellenség legyőzéséhez, így számára minden és mindenki feláldozható. Ám a végső ütközet előtt Illidan ellen fordulnak azok, akik átlátják a hatalomért szőtt terveit. Köztük van Árnydal Maiev, a Védelmező és hűséges Felvigyázói, akik Peremföldön veszik fel a harcot régi ellenségükkel. Maiev pedig megfogadja, hogy addig nem nyugszik, míg Illidan nem lesz újra fogoly, vagy végre halott…

Viharhozó Illidan egyike Azeroth leghatalmasabb és legrettegettebb teremtményeinek. A démonölő varázsló ebben a történetben egy olyan briliáns tervet eszel ki, amely új irányt szabhat a világban zajló eseményeknek…