Lisie87 P értékelése


Lisie87 P>!
Anthony Ryan: A tűzkirálynő

Nagy vállveregetést adok magamnak, hogy ezt a trilógiát befejeztem, azért 3 elég vaskos könyvről van szó! :D
A Várúrhoz nem írtam értékelést, talán azért sem, mert bár tetszett, de nagyon elvesztettem a fonalat, révén, hogy az első részt évekkel ezelőtt olvastam, és kb semmire sem emlékeztem belőle, szereplő ugye meg volt, mint a tenger…Ezért sem halogattam a harmadik rész olvasását, bár kissé mostohán csak esténként olvastam, az éppen aktuális könyv után, így eléggé feldaraboltam az élményt, bár a végét szinte egyben toltam le. Hála annak, hogy nem telt el sok idő, könnyen könnyebben felvettem a fonalat, bár néha el kellett gondolkodnom egyes mellékszereplőkön, hogy WHO???.
Az alacsony százalék ellenére nagyon tetszett ez a rész is, és ha jól rémlik, szerintem az elsővel nem voltam igazán kibékülve csak. De itt már érdekelt a főbb szereplők sorsa, hogy hová jut ez az egész. A kérdésekre is adott az író válaszokat, bár néha elég nyakatekert volt és jól kellett figyelni, hogy akkor hogyan is volt ez a „Szövetséges” rész. Hosszúsága ellenére, amikor neki tudtam ülni, olvastatta magát, tetszik Ryan stílusa.
Egy történet lezárult és örültem, hogy a részese lehettem. :)


Anthony Ryan: A tűzkirálynő

Anthony Ryan: A tűzkirálynő

„A Szövetséges ősidők óta köztünk jár és építi birodalmát. Nem egy embert kell legyőznünk. Hanem egy legendát.”

A mindig harcra kész Lyrna királynőnek Alltor véres ostroma után össze kell gyűjtenie csapatait, hogy visszafoglalja a fővárost a volári megszállóktól, és kivívja az Egységes Királyság függetlenségét. Céljai érdekében kénytelen a Hetedik Renddel szövetkezni: olyan férfiakkal és nőkkel, akiknek szörnyű ereje a Sötétség rémisztő hatalmától ered.
Vaelin Al Sorna ismét a legfőbb hadúr szerepében találja magát, és felismeri, hogy csak a voláriak titokzatos Szövetségesének leleplezésével fordíthatja meg a háború menetét. Ehhez pedig mélyen be kell hatolnia a jégpáncélba zárt északi földekre, hogy rátaláljon valakire, akit szinte lehetetlen legyőzni, hiszen halhatatlan. Ráadásul mindezt immár a vér énekének segédlete nélkül, amely baljósan hallgat…

„Ryan mindent hoz,ami csak jó a fantasyben: sötét történet, ősi mágia, kegyetlen összeesküvések, kérdéses hűség és vér. Patakokban.” – Publishers Weekly