Nuwiel P értékelése


Nuwiel P>!
Paul Cornell: Warcraft: Testvériség

Ha nem szerepelne Chris Metzen neve a közreműködők között, el sem hinném, hogy köze volt ehhez a képregényhez. Ugyan a Warcraft világa nem épp az eredetiségéről és mélységéről híres, de egy kellemes, szórakoztató világ. A Testvériség története azonban még ehhez a szinthez sem volt képes felérni, a lényege, ahogy @ftamas is összefoglalta: menni, ölni, megölni apám, megölni te apád. Sekélyes marad az elejétől a végéig, túl sok vasat próbál meg a tűzben tartani, kezdve Llane házasságával, Anduin fiának születésén át Medivh fellel való kísérletezéséig. Az emberi karaktereket alig bírtam megkülönböztetni, a trollok bántóan primitívnek és barbárnak lettel lefestve. Értem én, hogy már rég nem a világot uraló birodalom népe, szétforgácsolódtak és visszaestek, na de ennél azért egy átlag troll törzs valamivel épeszűbb és hihetőbb (mondom ezt vérbeli Alliance játékosnként :P).

Mérsékelt lelkesedéssel ugyan, de folytatom a magyar Warcraft kiadványok gyűjtését, a külcsínről csak a legjobbakat lehet elmondani az eddigi négynél (a régebbi, már-már beszerezhetetlen kiadványokat most nem számítom ide, az újaknál pedig a keménytáblásokat veszem), a fordítás is jó, még ha sok-sok év angol játék után bántóak is a magyar nevek, de elfogadom a szükségességüket. Az elütésekért viszont morcos tudok lenni, ebben a kötetben is volt néhány, ezeknek azért szemet kellett volna szúrniuk valamelyik korrektornál, nincs olyan sok szöveg egy képregényben.

2 hozzászólás

Paul Cornell: Warcraft: Testvériség

Paul Cornell: Warcraft: Testvériség

VÉGRE MEGÉRKEZETT A NAGY SIKERŰ WARCRAFT MOZIFILM HIVATALOS ELŐZMÉNYE!

Légy szemtanúja, amint Azeroth három legnagyobb hőse szövetségre lép a Warcraft mozifilm hivatalos képregény előzményében! Az epikus történet évtizedekkel játszódik a film eseményei előtt, s egy olyan küldetésről szól, mely a forrófejű ifjakat – Llane-t, Lothart és Medivhet – hősökké érleli. Olyanokká, akikre majd egykor Azeroth legsötétebb óráján lesz szükség…