Rodwin értékelése


Rodwin>!
Terry Pratchett: Carpe Jugulum

Nem múlhat el év, hogy ne olvasnék valamit szeretett Korongvilágom krónikái közül. Idén már sikerült a Halál alsorozat végére pontot tenni, év végére pedig kedvenc Boszorkányaim kerültek sorra.
Zajlik az élet a Korongon, azaz Lancer népe került ismét veszélybe. Ugyanis vámpírok bukkantak fel a színen, kikre nem hatnak az általános vérszívók elleni praktikák. Anyó és brigádjának tehát fel van adva az újabb lecke, meg kell védeniük Lancer fiait, és lányait a gonosz betolakodóktól.
Sir Terry fantáziája most is az egekben, alaposan kifigurázza a vámpírokat. Öröm volt újra ebben a világban időzni. Volt itt minden kérem, míg eljutottunk a végkifejletig.
Nac Mac Fígli brigáddal az élen, kiknek szavukat még annyira sem lehet érteni, mint Igor pösze beszédét.
Bevallom egy, két mondatánál vakartam a fejem, hogy mit is akar mondani. Ennek ellenére az Igorokat, nem lehet, nem szeretni. Gratulálok a fordítónak, hogy így vissza tudta adni a pöszeséget
Továbbra is utánozhatatlan stílus, ami átszövi a Korongvilág könyveket. Méltó lezárása a Boszik kalandjaiknak, akik az eddig általam olvasott könyvek közül, a kedvenceim. Őrség hamarosan jövök!

>!
Delta Vision, Budapest, 2011
410 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639890169 · Fordította: Farkas Veronika

Terry Pratchett: Carpe Jugulum

Terry Pratchett: Carpe Jugulum

FOHÁSSZAL OTTOKÁR NEM TÚL JÓ IDŐBEN AKARJA GYAKOROLNI PAPI HIVATÁSÁT. VAGY NEM TÚL JÓ HELYEN.
AZT HITTE, CSUPÁN EGY EGYSZERŰ SZERTARTÁS MIATT KELL LANCRE-BE MENNIE, DE RÁ KELL ÉBREDNIE, HOGY A VÁMPÍROK ÉS A BOSZORKÁNYOK KÖZÖTT DÚLÓ HÁBORÚ KELLŐS KÖZEPÉBE CSÖPPENT.

Boszorkányok alatt pedig az ifjú Ágnes értendő, aki tényleg nem tud még saját magával sem egyetérteni; Magrat, aki a boszorkánykodást a pelenkákkal próbálja ötvözni; Ogg Nagyi…
…valamint Wiharvész Anyó, aki már önmagában súlyos gondot jelent.

A vámpírok viszont intelligensek, a stílus mellett díszes mellényekkel is rendelkeznek, és kiszabadultak. Ők is szeretnének egy harapásnyit a jövőből.

Fohásszal Ottokár tudja, hogy vele van az ima ereje – de azt kívánja, bárcsak lenne nála egy bárd is.