kispartizan értékelése


kispartizan>!
Farkas Bíborka: Druidaösvény

Ezer oldalról közelíthetném meg a történetet, hiszen a regény fantasy, druidákról-is- szól, számomra volt benne misztikum is és nem lehet letagadni azt, hogy van benne bőven realitás…
A sztori egyetlen pillanat alatt megelevenedett előttem. Láttam a főszereplőket, a kislányt és a druidát. Az igaz, hogy valamiért nagyon Gandalf képe ugrott be, de ezen jól segített az, hogy itt nem fehér köntöst és fehér szakállat viselt a „mágus”. :D
A regény egy igazán könnyed fantasy. Az ember szinte lépked a karakterekkel mezítláb a ligetek gyepén, fürdik velük a kicsiny tavakban, hallgatja énekeiket és látja, ahogy beszélgetnek az istenekkel, áldozatuk ott fénylik a köveken. Nem erőszakos egyetlen jelenet sem, pedig van mögötte ilyen történés, de a szerző finoman tálalta még a legdurvább csatát, vagy kínzást is.
Folyamatosan zajlottak az események, mindig történt valami és csak akkor pihenhettem meg, mikor a főhős is ezt tette.
Nekem azért furcsa volt a kislány korai szerelme,korai vonzalma a férfiak felé, de nem ismerem az ottani kultúrát és lehet, hogy ott egy hét és tíz éves lány már ennyire „felnőtt” lehet. Csak furcsa volt.
Tetszett, hogy megéreztem a történetben a valósági alapokat, mert imádom azt a mesét, ami úgy van tálalva, mintha akár így is lehetett volna. Persze eltekintve egy-egy képtől.
A sok vándorlás, a háttérben futó érzelmek és indulatok is lágyak, s mind részei a történetnek, a könyv második felében már –lehet elfáradtam- vártam a végkifejletet…
Azt, ami aztán egyértelműen nem jött el, mert itt nem lehetett vége a történetnek.
Bízom benne, hogy hamar jön a folytatás, ahol megtudjuk miképp válik látóvá, majd druidává a főhősünk!
A könyvet azoknak ajánlom, akik egy könnyed és mégis meseszerű, de valóságos történetet keresnek és nyitottak egy olyan világra, ami itt volt, talán van és mégsem…
Nálam elérte az 5 *-ot.

4 hozzászólás

Farkas Bíborka: Druidaösvény

Farkas Bíborka: Druidaösvény

Az ókori Britannia csaták zajától hangos, népeit belviszályok mérgezik. A druidák kora leáldozóban van, ősi Isteneik kultusza hanyatlásnak indult, a távolból pedig új hódító próbálja eltiporni az egymással acsarkodó kelta törzsek világát: Róma, a hatalmas császári birodalom.
A népek összefogásának szükségességét csak kevesen látják be, ám Kernow-i Connor, a vándor druida közéjük tartozik. Az Istenek parancsára ki kell mentenie ellenségei keze közül egy kilencéves, látomásoktól vezérelt kislányt, Gwyneth-t, akit később tanítványául fogad. A habókosnak tartott gyermeknek azonban rá kell ébrednie arra, hogy számára a legnehezebben leküzdhető akadályt nem a törzsi ellenségeskedés, a természetfeletti világ, vagy Róma hódítási kísérlete jelenti, hanem a saját irányíthatatlan képességeivel és félelmeivel való szembenézés.
Vajon képes lesz Gwyneth végigjárni a Druidaösvényt? Miféle küldetést tartogatnak számára az erejüket még egyszer megmutató, ősi Istenek? Mi vár rá és szülőföldjére a Római Birodalom fojtogató ölelésében?
A Druidaösvény egy lebilincselően részletgazdag utazás a felnőtté válás mélységein keresztül a kelta kultúra lenyűgöző világába. A bátorság, az önfeláldozás, az állhatatosság merész próbája, a kelta törzsek történetének szomorú, de felemelően hősi krónikája.