bartok_brigitta P értékelése


bartok_brigitta P>!
Anthony Ryan: Az ébredő tűz

Az ébredő tűz, – vagy inkább Az ébresztő tűz? – nem a legkönnyebben emészthető fantasyk egyike. Időbe telik mire az ember kicsit belerázódik, de onnantól kezdve élvezetes és csavaros olvasmány lesz belőle. Nem bánom, hogy ilyen sokáig tartott az olvasás, és azt sem, hogy időnként hagytam neki egy kis időt, mielőtt újra kézbevettem volna, mert úgy gondolom, így egy kicsit jobban összeálltak a dolgok a fejemben.
Bevallom, hogy én elsőre egy nagyon középkori, nagyon kardozós történetre készültem, és kicsit be is rezeltem, amikor végül világossá vált számomra, hogy nem teljesen ezt fogom kapni. Kellemes csalódás ért! Nagyon tetszettek a technikai vívmányok, az egész drákvérre épült társadalom gondolata.
A mágiarendszer nem szokványos, a világfelépítés tetszetős, a karakterek érdekesek. Számomra Anthony Ryan stílusa már a Hollóárnyékban is magával ragadó volt, és itt sem kellett benne csalódnom. Nagyon szerettem, ahogy lefesti a helyszíneket, ahogyan kibontja az egyes szereplők gondolatait, érzéseit, kétségeit. A három szemszög karakter közül Clay volt az abszolút kedvencem, de Lizanne sem untatott – egyedül Hilmore-ral nem tudtam megbarátkozni, de azt súgták, hogy később az ő fejezetei is jobbak lesznek.
Összességében egy nagyon erős nyitókötetet kaptunk, és alig várom, hogy folytassam. Januárban, mert idén már sajnos nem fog beleférni.


Anthony Ryan: Az ébredő tűz

Anthony Ryan: Az ébredő tűz

A New York Times-bestseller Hollóárnyék-trilógia Magyarországon is nagy sikert elért szerzőjének új sorozata!

Véráldottak – olyan férfiak és nők, akik a vad sárkányok véréből készült elixírek elfogyasztásával mérhetetlen erőknek parancsolnak.

A Vashajó Szindikátust a véráldottak hatalma tette naggyá. Most azonban pusztító vihar közeleg: a sárkányok vérvonala gyengülőben, a felemelkedő Korvantin Birodalom pedig ugrásra készen várja a pillanatot, hogy kihasználhassa a Szindikátus gyengeségét. Ráadásul a vadonban is mozgolódás támad: a sárkányok támadásai egyre gyakoribbá válnak – és ami még ennél is rosszabb, szervezettnek tűnnek.

Az utolsó reménysugár nem más, mint egy mitikus sárkány, amelynek nagyerejű vére valódi csodákra képes – ha egyáltalán létezik ez a rejtélyes lény.

A sors végül három hőst választ ki magának.

Claydon Tocreekre, a lajstromozatlan véráldottra és kisstílű tolvajra hárul a feladat, hogy az ismeretlen vadonban felkutassa a legendás sárkányt, aminek a létezésében még csak nem is hisz.

Lizanne Lethridge, a Szindikátus félelmetes erejű, ifjú elit kéme hirtelen találja magát ellenséges terepen, küldetése egyre veszedelmesebb helyzetekbe sodorja.

Corrick Hilemore, az ismert világ peremén cirkáló kalózvadász Vashajó parancsnokhelyettese könnyen lehet, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a könyörtelen rablók nyomába eredt – és helyettük egy jóval komolyabb ellenséggel kerül szembe.

Ahogy a birodalmak egymásnak feszülnek, mindhármuknak harcolni kell azért, amiben hisznek, ha nem akarják, hogy a világot elnyelje az ébredő tűz.