ser22 értékelése


ser22>!
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Hát nem sikerült vele a jövő hétig várni. :D
Percyék kalandjai egyelőre véget értek, de hát micsoda eposzi csata volt itt a legvégén…
Szereplők szempontjából mondhatom, hogy az öt kötet alatt sikerült szinte mindenkit maradéktalanul megkedvelnem. Még Grover-t is, pedig eleinte nagyon nem élvezte a szimpátiám.. Percy sokat fejlődött az első könyv óta. Minden kötetben egyre jobban és jobban megkedveltem. Ő egy kicsit így a sorozat végére „felnőtt”. Persze, hiszen végig úgy hitte, hogy a Prófécia róla szólt. Aztán volt meglepetés a végén. Bár mondjuk, ezt is számításba kellett volna venni. De én őszintén nem gondoltam. Persze sok minden kiderült egyes szereplőkről. Kicsit szomorú vége lett. Én azért minden tette ellenére sajnáltam Luke-ot, mert abszolút megértettem, hogy miért cselekedett úgy ahogy.
Lett pár kedvencem a sorozat során, mint pl: Fekete Péter vagy a Daidalosztól megörökölt Mrs. O'Leary. Emberek terén pedig furcsamód Clarisse-t is egészen megkedveltem. Annak meg végképp örültem, hogy Nico végre megtalálta a helyét. Annyit szenvedett már szegény, hogy nagyon megérdemelte. :)
Ez egy zseniális sorozat. Régen is nagyon szerettem a görög mitológiát, de Riordan valami elképesztőt hozott ki belőle.
A világfelépítés. Maguk az istenek, akiknek a viselkedését én nem is tudnám másképp elképzelni.
Tele volt humorral, vagy humoros helyzettel.
Természetesen nem hagyom ki a folyatást sem, még ha új karakterek is várnak és Riordan más sorozatát is elolvasom. Nagyon megkedveltem az író munkásságát.
Abszolút kedvenc!


Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi

A félvérek egész évben harcra készülődtek, de tudták, hogy nem sok esélyük van a győzelemre. Kronosz serege erősebb volt, mint valaha, és minden átállt istennel és félistennel nagyobb lett.

Amíg az olimposziak a pusztító Tüphónt próbálták megállítani, addig Kronosz bevonult New Yorkba, ahol az Olimposz gyakorlatilag őrizetlenül állt. Az Idő Urának megállítása Percy Jacksonra és a fiatal félistenek csapatára várt.
A világszerte sikeres sorozat izgalommal várt befejező részében beteljesül a Percy tizenhatodik születésnapjára jövendölt prófécia. Miközben Manhattan utcáin tovább dúl a nyugati világ megmentéséért vívott harc, Percyn az a szörnyű gyanú lesz úrrá, hogy saját sorsa ellen küzd.

„Magával ragadó történet. Egyszerre izgalmas, gondolatébresztő és könnyfacsaró… A regénysorozat méltó befejezése.” – Kirkus Reviews