donzella P értékelése


donzella P>!
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Történetvezetés szempontjából nagyon szépen a helyükre kerültek a mozaik darabok. Az, hogy egyes szituációkban, miért úgy döntöttek, ahogy (például a templomban), még sok olvasónak szoknia kell a kulturális eltéréseket, amelyek meghatározták, időnként gúzsba is kötötték a karaktereket.
Amelyre viszont vagy a szereplők vagy a szerző nem készült (fel) az az ominózus szexjelenet. Az előző részekben végig jelen volt, de kellemes finom szálon, mindenki tudta/tudja, ki, merre, hány méter. Viszont ez a hm… beteljesülés erőltetett volt és esetlen.
Ha már ennyire bele kellett írni az extra regényben igazán kiélhette volna a házastársi részt, ide valahogy nem illett, vagy nem így. Teljesen más dolog elképzelni és jól leírni, úgy érzem, az utóbbi nem sikerült.


Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 4.

Yiling pátriárkája, Wei Wuxian életét veszti a Luanzang-domb ostromában.
Mindenki a vesztét akarta, átkozták, amiért fellázadt és dühöngve tombolt. Örömmel fogadta a halálát az egész kultivátorvilág.
Wei Wuxian talán nem is lehetne elégedettebb, hogy magányosan kóborló lélek lehet, tizen-egynéhány év elteltével mégis megidézik és új testbe kényszerítik. Nem tehet mást, vissza kell térnie ebbe a világba! Titkolni próbálja ugyan új testében az igazi kilétét, de váratlan események folytán a Gusu Lan klánhoz tartozó Lan Wangji magával viszi a klánja otthonába.
Bármennyire meg volt is győződve mindenki, hogy a démoni kultiváció nagymestere úgy elpusztult, hogy még holttestet sem hagyott maga után, Wei Wuxian újjászületik, és újra szembenézhet a hajdanán őt legyőző kultivátorklánok tagjaival. Azonban még ennél is nagyobb probléma, hogy a korábban konzervatív és rugalmatlan Lan Wangji immáron mindent megtesz, hogy maga mellett tartsa, nyugodtan viseli a piszkálódásait és incselkedéseit.
Vajon mit akar tőle Lan Wangji, ez a kiemelkedő kultivátor? És mit kezdjen a másikkal ő maga?
Egy varázslatos történet hatalomról és háborúról, hűségről és árulásról, barátságról és szeretetről, sorsról és döntésekről.
A regény több százezer példányban fogyott könyvben, és sok millió letöltésben e-könyvben, a sorozatot pedig, amelyet a Netflix is vetít, több milliárdszor töltötték már le a streamingoldalakról.