Zyta88  értékelése


Zyta88 >!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Nem volt rossz, de nem igazán tudott beszippantani, sem a világ, sem a karakterek. Pedig a lélektárs téma érdekes, illetve az is, hogy minden savantnak van valami különleges képesége. Valakik jóra használják a képességüket, valakik pedig rosszra. A történet középpontjában lévő Benedict család – szülők és 7 fiú – természetesen előbbiek közé tartoznak spoiler. Közben pedig a fiúk szorgosan keresik a lélektársukat. Ebben a részben a legfiatalabb, Zed találja meg Sky személyében. Sky nekem túlságosan elvarázsolt volt, és kicsit soknak találtam a bizonytalankodását Zeddel, miközben másokban (pl. a gimis barátai) azonnal megbízott. Zednél pedig azt találtam furcsának, hogy először totál bunkó volt, aztán varázsütésre tökéletes álompasivá változott. Persze, rájött, hogy Sky a lélektársa, spoiler de nekem akkor is kicsit hirtelen volt a változás. Ettől függetlenül nem lehetett nem kedvelni amilyen kedves, türelmes, védelmező volt Sky-jal.
Nem tudom, 2 könyv után szabad-e ilyet kijelenteni, de úgy tűnik nekem az írónő szereti a nagyon cuki, totál rózsaszín szerelmi szálat kombinálni a szereplők elég sötét, tragikus múltjával és egy viszonylag kemény krimiszállal. Ezt tapasztaltam a Storm és Stone-nál és itt is. Ott azért a krimi szál sokkal jobban el lett rendezve, mint itt, de itt extrán durva gonoszokat kaptunk cserébe. Kíváncsi vagyok, feltűnnek-e a későbbi részekben. Bár ha folytatom is a sorozatot, az nem egyhamar lesz. Szimpi volt a többi fiú is, de annyira nem keltették fel az érdeklődésem. Plusz, én jobban kedvelem az arany középutat, kevesebb cukormáz és kevesebb dráma. És több humor.


Joss Stirling: Lélektársak – Sky

490 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sky egy kicsit zárkózott, szorongó tizenhat éves lány, aki túlságosan jól tudja, milyen érzés kívülállónak, idegennek lenni valahol. Mikor Londonból Coloradóba költözik kissé különc nevelőszüleivel, megtapasztalja milyen egy tipikus amerikai középiskola, és milyen egy nem tipikus fiú. Zed Benedict jóképű, tehetséges, minden lány álma, csak épp sötét titkok veszik körül.
Aztán Sky egy hangot hall a fejében… Az Ő hangját. És Zed is hallja, érti az ő válaszait, amiket még ki sem mondott. Mi ez az egész? Kik a savantok, és létezik olyan, hogy lélektárs? Sky hiszi is, nem is, amíg mélyen belül fel nem éled benne egy képesség, amitől már rég meg akart szabadulni. Valami, amitől egész életében félt…
Természetfeletti képességek, szövevényes összeesküvés és két kamasz szerelme.