CaptainV IP értékelése


CaptainV IP>!
Katherine Arden: A boszorkány éjszakája

A véleményem nem változott: továbbra is azt gondolom, hogy kár, amiért nem egy kicsit belemenősebb stílusban, más arányokat használva lett elmesélve ez a történet. De hát ez egy kommersz valami, ami sok mindenen meglátszik, főleg a főszereplőn, pedig megmondom én, kinek kellett volna az egész trilógia főszereplőjének lennie.
ALJOSÁNAK.
nem.
Konsztantinnak.
Ugyanez a sztori, ugyanez a konfliktus, de az Istentől elforduló, teljesen eltévelyedett, gyakorlatilag kattos, újabban az/egy ürdünggel haverkodó, sima beszédű püspök szemszögéből? Micsoda kihagyott ziccer.

Na de harmadjára beszélek olyan könyvről, ami nem létezik – az van, amit Arden írt. És bár az actual könyvénél jobban tetszik a saját ötletem, valójában nincs igazán miért panaszkodni, szépen kibújt abból is, amit ő talált ki. Nem annyira extra, pontosabban olyan, mint az eddigi részek: olvasmányos, nem buta, de egyszerű, egyszerű párbeszédek, egyszerű lépések, egyszerű narráció. Viszont a történet az egészét tekintve tartalmas, és talán itt olvashatunk a legtöbbet arról az izgalmas elképzelésről, ahogy a mitológiai/pogány lények léteznek a valóságban vagy annak peremén.
Nem gondoltam volna az első rész idején, hogy a végére ennyire rendben lesz, úgyhogy minden korábbi és aktuális fanyalgásom ellenére azért ki kell mondani, hogy ez a trilógia tényleg nem rossz.


Katherine Arden: A boszorkány éjszakája

Katherine Arden: A boszorkány éjszakája

Az Északi erdő legendája-trilógia lélegzetelállító végső felvonásában Vászja és Morozko halálos ellenségekkel küzd a látható és a láthatatlan Oroszország megmentéséért.

A katasztrófa sújtotta Moszkva lakói válaszokat és felelőst keresnek. Vászja magára marad, minden oldalról ellenségek veszik körül. A tomboló nagyherceg szövetségesei háborúba és pusztulásba vezetik az országot, miközben egy gonosz démon káoszt és halált hint szerteszét. Vászja az események sűrűjében találja magát, és rá kell döbbennie, hogy mindkét világ sorsa az ő kezében van. A fiatal boszorkány kétségbeesetten próbálja megmenteni Oroszországot, Morozkót és a mágikus világot, de könnyen lehet, hogy választania kell.