wzsuzsanna P értékelése


wzsuzsanna P>!
Sárközi Judit: Postás Palkó

(…) Manapság irgalmatlan mennyiségű új gyermekkönyv jelenik meg szinte naponta, így azt gondolom, komolyan fel van adva a lecke az íróknak, hogy valami eredetit és újszerűt alkossanak. Pont amiatt szerettem volna elolvasni a Postás Palkót, mert a mostanában népszerű királylányok, unikornisok és szuperhősök világában egészen újszerű, egyben nosztalgikus ötletnek tűnt, hogy valaki egy gyakori és hétköznapi foglalkozás képviselőjét tegye meg mesekönyve főhősének.
A Postás Palkó egy viszonylag hosszú, több mint 200 oldalas kötet, azonban a szöveg ehhez képest elég szellős, ráadásul minden második oldalon a szerző saját illusztrációit találjuk. Megismerkedhetünk főhősünkkel, Palkóval, aki már gyermekkorában is vonzódott a postás hivatáshoz, fiatalemberként pedig lelkesen és vidáman vág bele ebbe a munkába. A különálló kis történeteket elmesélő fejezetekben az ő mindennapi kalandjait ismerhetjük meg, melyek részben a munkájával, részben a magánéletével kapcsolatosak. A mesék által kicsit jobban beleláthatunk, hogyan telik egy postai dolgozó napja, milyen feladatokat kell elvégeznie, illetve mik azok a jellegzetes problémák, amikkel a munkája során találkozhat (lásd a postások és a kutyák kapcsolata:)). Palkó azonban sokkal több egy egyszerű alkalmazottnál: ő szívvel-lélekkel végzi a hivatását, nagyon lelkiismeretes, és igyekszik őszintén odafigyelni és segíteni azoknak az embereknek, akikkel kapcsolatban áll. A történetek egy része összefüggésben is áll ezzel a tulajdonságával, többször keveredik olyan szituációba, amikor valakinek segíteni kell, például amikor egy idős néni nem nyit ajtót elsőre, és később kiderül, hogy rosszul lett. Szerencsére nem csak a jószívű Palkóra számíthat a közösség, hanem Mentős Misire, Rendőr Robira és Tűzoltó Tomira is. (…)
(…) Összességében szerintem ez egy különleges kötet, én nagyon üdvözlöm azt a szándékot, hogy kínáljuk meg a gyerekeket hétköznapi hősökkel, és hogy ismertessük meg velük a különböző foglalkozásokat, mindennapos eseményeket és történéseket. Annyira klassz lenne, ha más hivatásokkal bővülve sorozattá nőhetné ki magát, én biztosan szívesen olvasnék akár Hentes Henrikről, Könyvtáros Kálmánról vagy Villanyszerelő Viktorról is. :)
Bővebben:
https://konyvesmas.blogspot.com/2020/12/postas-palko-er…


Sárközi Judit: Postás Palkó

3.228 FtKönyvtündér ·
4.490 Ft –28%
3.233 FtÚj Könyvek ·
4.490 Ft –28%
3.367 FtKönyvmarket ·
4.490 Ft –25%
3.592 FtJókönyvek.hu ·
4.490 Ft –20%
3.816 FtLíra ·
4.490 Ft –15%
3.816 FtRégikönyvek.hu ·
4.490 Ft –15%
3.817 FtRocky ·
4.490 Ft –15%
2.500 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár
Sárközi Judit: Postás Palkó

Csatlakozzatok Palkóhoz, és fedezzétek fel a postáskodás örömeit! Ismerkedjetek meg barátaival, Mentős Misivel, Rendőr Robival, Tűzoltó Tomival és a kis Misuval, aki temperamentumával mozgásban tartja főhőseinket és számtalan kalandot élnek át együtt. Tudjátok, hogy mi a Postagalamb Olimpia? Van valami törvény arra, hogy a kutyáknak utálniuk kell a postásokat? Kényelmes az egyenruha? Menthet életet egy figyelmes postás? A válaszokat megtudhatjátok Sárközi Judit maga illusztrálta bűbájos meséiből.