Marée_Noire értékelése


Marée_Noire>!
A. M. Aranth: Cleadur – Dobszó a ködben

Nem volt rossz, sőt, ám valahogy mégsem érintett meg annyira, mint @Allanon-t, aki a zene és az együttesek miatt jobban magáénak érezte ezt a sztorit. ;)
Nekem továbbra is A liliom kora marad az abszolút kedvencem a szerzőtől, de ennek a történetnek az alapvonulata is bejött, csak a körítés, ami részemről kevésbé passzolt hozzá. Nyilván érezhető volt, hogy itt most nem az átlag klisé dolgozik, hogy szépek ÉS nagyon tehetségesek is 15 évesen, de az elejétől a végéig tartó hangsúlyos mezítlábazás egy idő után tényleg idegesítő kezdett lenni spoiler, de télen trikóban meg mezítláb mászkálni akkor is idegtépő és erős túlzás, na :D
Szóval már ennyiből is kiderül, hogy nekem nem a zenekaros meg a klasszik tinis részek voltak a kedvenceim, hanem inkább a fő vonulat foglalt le, amit viszont kifejezetten jónak tartok. ;) Kicsit klisésebb irányban gyanakodtam, úgyhogy végül még kellemesen meg is lepődtem, és továbbra is szeretem A.M. Aranth fogalmazási stílusát. Tanultam új szavakat is, előtte még sosem hallottam a maszál és a béllet kifejezést, úgyhogy rájuk kellett gugliznom. :) Viszont ha még egyszer meglátom így leírva a „húgi” szót, lehet, hogy elvesztem pár hajszálamat, jaj… :D
Jöhet a folytatás, most már igencsak kíváncsi lettem, mi kerekedik ki ebből. :)


A. M. Aranth: Cleadur – Dobszó a ködben

A. M. Aranth: Cleadur – Dobszó a ködben

Amy Soleil élete nem egyszerű.

Nem elég a kamaszkor nehézségeivel vívott, nyomasztó állóháború, az is megkeseríti életét, hogy szinte évente új városba költöznek, új iskolákban kell bizonyítania.

Viszont azzal, hogy nem elég talpraesett, senki sem vádolhatja: amikor valami titokkal vagy rejtéllyel találkozik, azonnal fejest veti magát a megfejtésébe.

Moonshadow viszont, ahol idén kikötöttek, igazán különleges hely: az iskola ódon kastélyra emlékeztet, szinte mindig fenyegető köd gomolyog csipkés tornyai között, a portás kardot visel, az igazgató leginkább egy hatalmas, fekete pókra emlékeztet, eltűnik egy közkedvelt tanár… Sőt, még Amy szülei és nővére is máshogy emlékszik a múltra, mint ahogy az megtörtént, furcsa, sosem volt eseményekről és ismeretlen helyekről beszélnek. De legnagyobb örömére a lány hamar egy zenekar dobfelszerelése mögött találja magát, és végre bandájával a vágyott hírnév közelébe jut.

Amikor ijesztő, kék köpenybe burkolózó emberek kezdenek ólálkodni az iskola körül, akiknek valahogyan minden titokhoz közük van, Amy pedig rálel saját magára egy közösségi oldalon, újdonsült barátaival kockázatos nyomozásba kezd, hogy megtalálja az egyre sokasodó rejtélyek kulcsát… amíg még lehet.

Bizony, Amy Soleil élete egyáltalán nem egyszerű.

A Holdárnyék-sorozat első részével kezdetét veszi az izgalmas, az egész világon és történelmen átívelő kaland.