Utószó_blogger értékelése


Utószó_blogger>!
Corinne Giampaglia: Ella és a téli varázs

A mese főszereplője Ella, aki a kertben ücsörögve azon búslakodik, hogy egyáltalán nem érzi a karácsonyi hangulatot, mely már átjárta a szeretteit. Így aztán a kislány a családtagjaihoz fordul, és szerencsére a kislány édesanyjának van is egy ötlete: egy könyvecskét ad a lánynak, melyben felsorolják, hogy milyen előkészületeket kell tenni karácsony előtt, például feldíszíteni a házat, vagy süteményt sütni… Aztán az utolsó pillanatban, amikor már úgy tűnik, hogy minden rendben, valami ismét elszomorítja Ellát, és úgy tűnik, hogy már csak a varázslat segíthet.

Ahhoz képet tehát, hogy viszonylag rövid könyvecskéről beszélünk, sok fordulat van a történetben, mely ráadásul olyan dologgal foglalkozik, amely minden gyereket érint: arról mesél, hogy hogyan kerekedhetünk felül a levertségünkön. Nagyon tetszett, hogy az Ella könyvében szereplő néhány lépésen akár mi is végigmehetünk a gyerekekkel, a sütéshez még receptet is tartalmaz a kötet (egy fincsinek tűnő karácsonyi keksz elkészítési módját), így a könyv jelentősége nem merül ki az olvasásban, hanem akár napokig is elkísérhet minket a készülődés alatt. Emellett persze örültem a fordulatnak is a végén, mely egy kicsit tündérmesévé változtatta a történetet, és azt üzente, hogy van azért egy kis varázslat is a karácsonyban.

Bővebben a blogomon: https://www.utoszo.hu/2020/11/20/corinne-giampaglia-ell…


Corinne Giampaglia: Ella és a téli varázs

2.118 FtKönyvtündér ·
2.990 Ft –29%
2.123 FtÚj Könyvek ·
2.490 Ft –15%
2.213 FtMai-Könyv ·
2.490 Ft –11%
2.392 FtJókönyvek.hu ·
2.490 Ft –4%
2.392 FtLíra ·
2.490 Ft –4%
2.512 Ft Book24 ·
2.990 Ft –16%
Könyvtár
Corinne Giampaglia: Ella és a téli varázs

A kis Ella északon él, ahol fehér hó borítja a hegy lábánál álló házak piros tetőit. Közeledik a karácsony, de Ella most nem érzi az ünnep varázsát. Valami furcsa bánat telepedett a szívére. Nem érti, mire jó ez a vastag hólepel. Azután egy felejthetetlen, holdfényes éjszakán útra kel egy medve társaságában, hogy felfedezze az időtlen természet csodáját…