DittaV P értékelése


DittaV P>!
Tony Buzan: Elmetérképezés mesterfokon

Tony Buzan: Elmetérképezés mesterfokon Így használd az univerzum leghatékonyabb mentális eszközét!

Nem tudom, miért, nekem ez bejött. Biztosan azért, mert vizuális típus vagyok és úgy érzem, hogy nekem működni fog majd ez a módszer. Sok szabálya van és még sokszor át kell néznem a példákat, hogy pontosan megértsem, de bele fogok vágni. Az Emlékezz mindenre című könyv miatt döntöttem az elmetérképezés komolyabb megismerése mellett és nem bántam meg. A könyv nem szőrszálhasogató, de kitér mindenre, ami fontos. A példák érthetőek, színesek és megmutatják, hogyan működik az elmetérképezés. Nem tagadom, a nyelvtanuláshoz szeretném tanulni, mivel az angol szókincsem gyér és nem megy a szavak megjegyzése. Megnézem ezzel a módszerrel és remélem, hogy bejön a végén. Szorítsatok :)

5 hozzászólás

Tony Buzan: Elmetérképezés mesterfokon

Tony Buzan: Elmetérképezés mesterfokon

Alkalmazd ezt a csodálatos tanulási módszert, hogy kreatívabb és sikeresebb légy, mint valaha álmodtad volna!
-Jegyezz meg bármit!
-Érd el, hogy előléptessenek!
-Oszd be magadnak az időt!
-Tervezd meg álmaid jövőjét!

Az Elmetérképezés felsőfokon a módszer feltalálójának öt évtizednyi kutatását és fejlesztését foglalja össze. Egyaránt szól azoknak, akiknek a fogalom még teljesen új, és azoknak is, aki már használják a módszert, de szeretnék fejleszteni tudásukat.
Célja, hogy bemutassa, hogyan lehet a segítségedre egy jó elmetérkép, hogyan növekszik, tágul és fejlődik folyamatosan, hogy alkalmazásával az új kihívásokkal is sikeresen megbirkózhass.
Készíts elmetérképet akár kezdő, akár haladó szinten:
-a következő heted megtervezéséhez
-a vizsgádra való készüléshez
-a karriered alakításához
-egy zűrös kapcsolat rendezéséhez
Fedezd fel az elmetérképezés izgalmas, új lehetőségeit, próbáld ki
-az elmetérképet munkahelyi feladataid megoldásához, akár egy éves jelentés megírásához
-a kétszemélyes elmetérképet konfliktuskezeléshez

Amikor számot kellett adnom a tudásomról, saját rajzaim, formáim és képeim – amelyek színesek, ugyanakkor viccesek, játékosak is voltak – azonnal eszembe jutottak, ezekről pedig könnyen eszembe jutott az, ami miatt lerajzoltam. Vagyis könnyedén hozzáfértem a saját tudásomhoz! Nem pusztán megtanultam, hanem meg is értettem az anyagot, és mindez később is hozzáférhető maradt!
Lantos Mihály
Tanulásmódszertan-oktató