Réka0128 P értékelése


Réka0128 P>!
Marissa Meyer: Cress

„Talán tényleg nincs sors. Talán csak lehetőségek adódnak, és rajtunk múlik, kihasználjuk-e őket.”

Még tavaly olvastam az első két részt, amiket nagyon szerettem és azóta tűkön ülve vártam ennek a kötetnek a megjelenését. Az egyik kedvenc vörös pöttyös sorozatom a Holdbéli krónikák, mert igazán egyedi világfelépítéssel rendelkezik, amibe az írónő zseniálisan szövi bele a klasszikus meséket. Ahogy részről részre egyre több szereplő lesz, úgy fut egyre több szálon cselekmény is, ami nagyon tetszett, mert így mindenki szemszögéből megismerhetjük a történéseket. Ez a kötet is rendkívül izgalmas, kalandos és amikor azt hittem, hogy már nem ér meglepetés, akkor mindig jött egy olyan fordulat, amire aztán tuti nem számítottam. :D Természetesen humorban sem volt hiány és egy kis romantikát is kaptunk. Nagyon sok minden történik ebben a részben, de mégis amikor a végére értem kevésnek éreztem a 600 oldalt. :)
A kedvenc szereplőm még mindig Cinder, aki az első kötet óta elég nagy karakterfejlődésen ment keresztül. Scarlet elég keveset szerepelt, amit egy kicsit sajnáltam. Cress, aki az egyik új főszereplő, egy kicsit naív, de nagyon okos és kedves lány, akit hamar megkedveltem. Nagyon szerettem Thorne kapitánnyal közös jeleneteiket. :) Jacin és Winter karakteréről eddig nem sok mindent tudtunk meg, de remélem a következő részben jobban megismerhetjük őket.
Nagyon örülnék, ha jövőre megjelenne az utolsó kötet, mert kíváncsian várom, hogy végül Cindernek és a barátainak sikerül-e legyőzniük Levana királynőt. :)

4 hozzászólás

Marissa Meyer: Cress

Marissa Meyer: Cress

Még a jövőben is akadnak bajba jutott hölgyek…
(Mert néha még a legerősebbeket is meg kell menteni…)

Cress mindent kockára tett azért, hogy figyelmeztesse Cindert Levana királynő gonosz tervére; még úgy is, hogy gyerekkora óta egy műholdba zárva él, netmonitorok társaságában. A rengeteg képernyő előtt töltött idő alatt Cress zseniális hackerré vált. Csakhogy parancs érkezett Levanától, hogy keresse meg Cindert és az ő jóképű tettestársát.

Amikor Cinder, Thorne kapitány, Scarlet és Farkas Cress kiszabadítására irányuló merész küldetése félresiklik, a csapat szétválik. Cress végre kiszabadul, ám ezért súlyos árat kell fizetnie. Mindeközben Levana királynőt semmi sem állíthatja meg abban, hogy feleségül menjen Kai császárhoz.

Lehet, hogy Cress, Scarlet és Cinder nem önként vállalkozott arra, hogy megmentse a világot, de talán egyedül ők képesek rá.
Vajon megtalálják a kiutat a legreménytelenebb helyzetekből?