AniTiger P értékelése


AniTiger P>!
Benyák Zoltán: Képtelen történet

Ha minden horror író kiadna egyszer egy ilyen élvezetes ifjúsági regényt, alig várná a sok gyerek, míg a szülei elég idősnek ítélik meg őt a firkász többi könyvéhez! Szerettem Benyák Zoltán felnőtt történeteit, de nagyon remélem, hogy picit még marad ezen a vonalon, és ír még pár ehhez hasonló röpke csodát.

Szép szövegezésű, humoros párbeszédekkel megtűzdelt, csodás és élettel teli leírásokkal megalkotott remek könyv lett ez is. Okos, érzelmes történet egy óriási kalandról. Képtelen történet, utólag belegondolva tökéletes a címválasztás! Az egyetlen negatívum, ami eszembe jutott olvasás közben az volt, hogy „de kár, hogy az, aki ezt a csodás borítót megalkotta nem kapott megbízást néhány egyoldalas illusztrációra is”.

Ajánló a blogon…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2020/11/benyak-zo…

2 hozzászólás

Benyák Zoltán: Képtelen történet

Benyák Zoltán: Képtelen történet

Max történeteket ír. Különlegeseket, vicceseket, fantasztikusakat. Ez a munkája, és jól csinálja. Olyan jól, hogy észre sem veszi, a meséiben él. Egy olyan világban, ahol a történetei veszik körbe: hősök, fura lények, vad tájak. Ám egy napon bekopogtat az egyik szereplője, egy szemtelen kislány, és arra kéri, segítsen megtalálni az egyik történetben elveszett holmiját. Max belemegy a dologba. A lánnyal az oldalán kilép biztonságos tornyából, és a kalandok rögtön elsodorják. Egyenesen a szörnyek, legendák, gonosz tervet szövő szereplők világába.

Benyák Zoltán páratlan fantáziával alkotta meg új regényét. Újra átélhetjük az Alíz csodaországban, vagy Óz, a nagy varázsló élményét. Lehetünk gyerekek, elengedhetjük a fantáziánk, együtt nevethetünk, aggódhatunk hőseinkért a Képtelen történet minden egyes oldalán.