CaptainV IP értékelése


CaptainV IP>!
Theodora Goss: The Strange Case of the Alchemist's Daughter

Az ötlet újszerűnek hangzik, a 19. század ismert horrorirodalmi szereplőinek gyerekeit, vagy teremtményeit, leszármazottjait lehet, hogy tényleg nem láttuk még együtt lopakodni a Sohóban, de valójában az évek során annyian nyúltak vissza a viktoriánus érához, hogy nagyon ritka, amikor a „rendkívül új” szemszögből nem azt látjuk, hogy ja, a viktoriánus éra pontosan olyan, mint amilyennek eddig ismertük a sok-sok régi, uncsi szemszög alapján is.
De ha valaki úgy áll hozzá, hogy ő köszöni, de egy egész jól összehozott, női szereplőkből álló gárda mozgatta, a korszak életérzésében lubickoló, szórakoztató krimivel bőven elégedett lesz egy-két hétig, annak bátran ajánlom, mert annak viszont jó. Sőt, a metanarrációtól, amivel a szereplők a jövőből kommentálják a történteket, érdekes, játékos fűszerezést kap, engem az elején ez húzott be. off Van benne női bajtársiasság, meg mindenféle kötelező helyszín (raktár, őrültek háza, freak show cirkusz), meg vannak benne lepecsételt levelek, meg egy úrnője biztonsága és méltósága miatt folyton sopánkodó házvezetőnő, szóval… ezt a könyvet mindenki ismeri.

A cinikus hangvétel ellenére egyáltalán nem tartom rossz könyvnek, élveztem is, csak nem hinném, hogy spanyolviasz, és ehhez a terjedelemhez meg részletességhez egyszerűen nem volt elég érdekes.


Theodora Goss: The Strange Case of the Alchemist's Daughter

Theodora Goss: The Strange Case of the Alchemist's Daughter

Based on some of literature’s horror and science fiction classics, this is the story of a remarkable group of women who come together to solve the mystery of a series of gruesome murders—and the bigger mystery of their own origins.

Mary Jekyll, alone and penniless following her parents’ death, is curious about the secrets of her father’s mysterious past. One clue in particular hints that Edward Hyde, her father’s former friend and a murderer, may be nearby, and there is a reward for information leading to his capture…a reward that would solve all of her immediate financial woes.

But her hunt leads her to Hyde’s daughter, Diana, a feral child left to be raised by nuns. With the assistance of Sherlock Holmes and Dr. Watson, Mary continues her search for the elusive Hyde, and soon befriends more women, all of whom have been created through terrifying experimentation: Beatrice Rappaccini, Catherin Moreau, and Justine Frankenstein.

When their investigations lead them to the discovery of a secret society of immoral and power-crazed scientists, the horrors of their past return. Now it is up to the monsters to finally triumph over the monstrous.