cippo I értékelése


cippo I>!
Baráth Gábor: Furmányos fotós könyv

Baráth Gábor: Furmányos fotós könyv Ötletek játékos kedvű digitális és analóg fotósoknak

Gyors egymásutánban négyszer is olvastam.

Én amolyan barkácscsaj vagyok, aki a táskájában szemöldökcsipesz és púder helyett szigetelőszalagot, csavarhúzót meg szikét hord, akinek orvos helyett szerelője van, ilyenek. És mint barkácscsaj, eléggé csípem, ha a dohos és /vagy papírszagú, netán tudálékoskodó kanonikus okítások helyett valaki (az író) közvetlen és kedélyes csevegő modorban megszólít. Pláne, ha az illetőnek még humora is van (van neki).

Mindezen túl persze tisztára romantikus is – már úgy értem, a könyv –, van venne minden, ami szekszi: valami régi, valami új, valami kölcsön és valami kék kép.

Amúgy szerintem füveskönyv. Hogy minden félrecsúszott nyakkendőmben, ha érted, mire gondolok.

Mondom, négyszer olvastam. Szerintem a kis női semmiségeim mellé pont passzol a táskámba. De hát nyilván minden szentnek maga felé hajlik.

P.S.: Mindenesetre ha feltűnően hosszú ideig nem jelentkezem, akkor gyanakodhattok, hogy magamra robbantottam a labort. :D

9 hozzászólás

Baráth Gábor: Furmányos fotós könyv

Baráth Gábor: Furmányos fotós könyv

A Furmányos fotós könyv, mint azt címe is sejtetni engedi, nem egy szokványos teddide-teddoda fényképészeti könyv, sokkal inkább egy, a fotózás játékos megközelítéséről szóló, átfogó bemutató, amelyből megtudhatod, hogyan készíthetsz el saját kezűleg okos, fénykép készítéséhez használható eszközöket, továbbá megismerkedhetsz különféle érdekes, kézműves fotográfiai eljárásokkal is.
Azt nem ígérem, hogy megtanulsz belőle fényképezni, viszont – remélhetőleg – marha jól fogod érezni magad, miközben követsz és elkészíted azokat a dolgokat, amelyek felkeltették az érdeklődésedet.
A könyvben található leírások jó részét vedd tanácsnak, nyerj belőle inspirációt, gondold tovább, kombináld őket, és készíts belőlük egy olyan – divatos szóval élve – projektet, amelybe beleteszed a saját elképzeléseidet.

Számos ötlet 192 oldalon, a szerző és további nyolc hazai művész fotóival illusztrálva.