BBetti86 értékelése


BBetti86>!
Scott Lynch: Tolvajok köztársasága

Téglányi a könyv, és ennyit kaptam tőle? Hát… eléggé csalódott vagyok.
A történet szerint Locke és Jean alkut kötnek Türelem úrnővel, aki meggyógyítja az előző kötetben megmérgezett hősünk, de cserébe nyernek neki egy választást. Csak éppen az ellenfelük az a nő, akivel együtt nőttek fel, aki Locke számára a NŐ. A múlt árnyai felélednek, miközben a mágusoknak is megvan a maga játszmája.
Bár roppant hosszú a kötet, releváns cselekmény nem sok volt benne. Ugyan a jelenben és a múltbeli jelenetekben, melyek Locke és Sabetha szerelmét mesélik el a kezdetektől, is van egy-egy játszma és átverés, az annyira semmilyen, hogy nem tudott lekötni.
Itt az érzelmek dominálnak, az jött le ebből a kötetből, hogy Locke mennyire a megszállottja a nőnek, aki tulajdonképpen bármit elkövethet ellene, minden meg lesz neki bocsátva. Nem is élveztem olvasni, ahogy a különben zseniális Locke a nő mellett mintha nem is lenne önmaga.
A végére jöttek meg azok a fordulatok és tempó, amit szerettem volna, de akkor már kevés volt. Ez egy személyesebb, elmélkedős, karakterépítős filler, aminek a vége készíti elő a folytatást, ami már most jobban érdekel, mint ez a kötet egésze.
Hangulatában is melankolikusabb, keveselltem a humort és a kalandokat. Sajnálom, de ez a szerelmi történet Az úri csirkefogó világban történet nem tetszett így. Annyira kellett volna egy jobb átverés vagy pörgősebb cselekmény, nem csak a Locke – Sabetha szál a végsőkig feszítve…


Scott Lynch: Tolvajok köztársasága

Scott Lynch: Tolvajok köztársasága

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Miután életük talán legnagyszerűbb játszmája rosszra fordul, Locke-nak és régi barátjának, Jeannak menekülnie kell. Nem úszták meg sértetlenül korábbi kalandjukat: Locke-on lassan úrrá lesz Tal Verrar arkhónjának halálos mérge, amit se alkimista, se kirurgus nem semlegesíthet. Ám ahogy közeleg a vég, egy titokzatos megkötő, Karthain egyik mágusa olyan lehetőséget ajánl fel nekik, amely vagy megmenti Locke életét, vagy egyszer és mindenkorra végez vele.

Locke Lamora nem akarja elfogadni az ajánlatot, de meggyőzi Jean könyörgése, na meg az, amikor a mágus megemlít egy nőt a múltjukból: Sabethát, Locke örök szerelmét, akinek furfangja és ügyessége vetekszik az övével.

Locke még ifjú árvaként szeretett bele Sabethába, ám egy eseménydús kapcsolat után elszakadtak egymástól. Most újra összehozza őket a sors, Locke-nak pedig el kell döntenie, harcoljon-e.