Wee IP értékelése


Wee IP>!
Katherine Arden: A boszorkány éjszakája

A Lány a toronyban után nagyon vártam a harmadik részt. Aztán csak vártam… és vártam… és vártam.
Ha kibekkeltem volna, amíg nyomtatásban is megjelenik, még mindig várhatnék, de adott ponton eldurrant az agyam, és megvettem az e-könyvet, aztán ha végre lesz 3D-ben, nyilván felteszem a polcra azt is.
Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy képes vagyok ugyanazt a könyvet kétszer is megvenni, tehát EZ jó!

Az író alapvetően eddig sem finomkodott, de most aztán…
Vászja egyre jobban megismeri a saját természetét, a varázsvilágot, és szövetségeseket, meg persze ellenségeket is szerez. Utóbbiból valahogy mindig több akad, mint az előbbiből.
Konsztantin olyan szinten tudta feltolni a vérnyomásomat, hogy az valami elképesztő. Sosem bírtam elviselni a bigott megszállottságot, és ez a karakter annyira jól hozta a gyűlölhető figurát, hogy még a kezem is ökölbe szorult tőle.
Morozko a szokásos, hűvös formáját hozza, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, elképesztő szerethető.
A medve okozta a legnagyobb meglepetést, mert a könyv utolsó negyedére esküszöm, még megkedvelni is sikerült egy kicsit. Valahogy a Herkules mese Hádésza ugrott be róla olykor-olykor, ami az elmés kis megjegyzésit illeti.

Itt már jobban egybemosódtak a varázsvilág és az emberi világ határai, és ez jobban tetszett, mint az előző kötetben, ahol jóval élesebben elkülönült a kettő. Tudom, hogy az író a történelmi szálra is erősen épített, de ez a haborúskodás része engem annyira még mindig nem villanyozott fel, így azokon inkább csak igyekeztem átsuhanni.

Látom a könyv hibáit, mert azért, ha nem sok, de akad, viszont borzalmasan olvasmányos, nagyon sodró a lendülete, igazán élők a karakterei, és nagy tétekkel játszik. Ez egyébként az egész trilógiára jellemző, amiért sok mindent hajlandó vagyok elnézni neki.

Én szerettem, igazán, és a végén jóleső megnyugvással „csuktam be a fájlt”, hogy pont azt kaptam, amit vártam, és hogy végül minden úgy alakult, ahogy alakulnia kellett.


Katherine Arden: A boszorkány éjszakája

Katherine Arden: A boszorkány éjszakája

Az Északi erdő legendája-trilógia lélegzetelállító végső felvonásában Vászja és Morozko halálos ellenségekkel küzd a látható és a láthatatlan Oroszország megmentéséért.

A katasztrófa sújtotta Moszkva lakói válaszokat és felelőst keresnek. Vászja magára marad, minden oldalról ellenségek veszik körül. A tomboló nagyherceg szövetségesei háborúba és pusztulásba vezetik az országot, miközben egy gonosz démon káoszt és halált hint szerteszét. Vászja az események sűrűjében találja magát, és rá kell döbbennie, hogy mindkét világ sorsa az ő kezében van. A fiatal boszorkány kétségbeesetten próbálja megmenteni Oroszországot, Morozkót és a mágikus világot, de könnyen lehet, hogy választania kell.