vadpingvin értékelése


vadpingvin>!
J. Goldenlane: Pokoli balhé

Biztosan sokan jelezték J-nek, hogy az első könyv nagyon remek lett, de talán túl egyszerű, úgyhogy most másodjára egy igazán élvezetesen megkavart történetet kaptunk. Mondhatni túlságosan is, mert még az írónő is belezavarodott a napok számolásába. Van pár túlzottan erőltetett esemény is. Szerintem jobb lett volna itt elhagyni a kettős nézetet, vagy legalábbis rövidebbre húzni a fejezeteket, hiszen túl sok minden történik most, és nem mindig jó felvenni a fonalat egy sokkal korábbi helyről/időből a nézetváltáskor.
Kábé ez minden, amit negatívumként fel lehet hozni, mert a hangulat, a stílus legalább olyan nagyszerű, mint az Isteni balhéban, a humora remek, a karakterek ügyesen kidolgozottak, és még a világról is megtudunk egy bolhabokányival többet, mint eddig.


J. Goldenlane: Pokoli balhé

J. Goldenlane: Pokoli balhé

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

… majd miután legyőzték a sárkányt, összeházasodtak, és boldogan éltek, amíg meg nem haltak. A bonyodalmak csak ezután jöttek.

Mert kihez is tartozik az a lovas, páncélos, baromira nagy pallost forgató kísértet, aki rettegésben tartja a környéket? Nyilvánvalóan Q al Aquim az, Wareen várának ura, akit féltestvére orvul meggyilkolt. E tényt mindössze felesége, Thani vitatja, aki miután botrányt csap a saját temetésén, nekilát, hogy megfejtse a titkot, és mellesleg közben várat foglal, házasodik, titokzatos aranymedálokat gyűjt, kísértetet idéz, párszor még meghal, és végül persze megoldja a rejtélyt.

Az Isteni Balhé hősei, a rettenthetetlen lovag Q al Aquim, és immár a „várúrnő” koránt sem egyszerű szerepében csetlő-botló Thani ismét kitesznek magukért, hát reszkessen, aki szembe mer szállni velük!