Darth_Revan  értékelése


Darth_Revan >!
Chris Metzen – Matt Burns – Robert Brooks: World of Warcraft: Krónikák 1.

World of Warcraft: Krónikák 1. kötet
Chris Metzen, Matt Burns és Robert Brooks gigantikus vállalkozása az volt, hogy egységbe foglalva elmeséljék a Warcraft-univerzum történelmét. A Dark Horse Books adta hozzá a keretet. Így született meg a Krónikák sorozat, egy komplett Warcraft világleírás.
A Krónikák első kötete Azeroth történelmének legősibb, legrégibb szakaszától egészen a Sötét Portál megnyílásáig meséli el az eseményeket. A kötet részletessége egyszerűen fantasztikus és ámulatba ejtő. Szinte minden istenség, földön túli teremtény, vagy egyéb faj történelmébe betekintést nyerhetünk. Amikor az első Warcraft-játék, az Orcs vs Humans megjelent, még senki sem gondolta volna, hogy egy ilyen összetett, színes és eleven világ születik majd. Annak idején sokat játszottam a Warcraft II-vel és a Warcraft III-mal is. Még a játék közben sem gondoltam volna, hogy ennyi minden történhetett még az orkok megérkezése előtt.
Azt azért ki kell emelni, hogy a Blizzard nem a kreativitásáról híres. Az olvasó rengeteg mitológiai és fantasy elemet felfedezhet. Van itt északi mitológia, távol-keleti mítoszok, egyiptomi, afrikai, dél-amerikai, vagy akár ókori görög elemek is. Persze felbukkannak még a klasszikus fantasy fajok is. De nem is baj, hogy ennyi mindenből merítettek. Lehet, hogy bizonyos olvasókban olyan érzetet kelt, mintha egy csomó fantasy-elemet és mítoszt belekevertek volna egy turmix gépbe. De nagyszerűen sikerült. A Warcraft világa kitűnően használta fel ezeket az elemeket. Egy szórakoztató és színes világ született. Végre megtudhatjuk, hogyan születtek az első emberek, éjelfek, nemes elfek, nagák, törpék, gnómok, goblinok…stb. És persze nem csak ők, hanem még sok egyéb faj is színesíti ezt a gazdag élővilágot. Szőrbolgok, kentaurok, taurenek, trollok, sárkányok, pandarenek…stb. Kedvenceim lettek a rovarszerű aquirok utódfajai, például a mantidok. A sok eseményt olvasva, csak úgy kapkodjuk a fejünket. A titánok születése. Sargeras bukása, a Lángoló Légió eredete, különféle misztikus lények és istenségek összecsapása. A történelem kereke Azerothon is számtalan kort és változást hozott el. Annak idején, mikor olvastam Az Ősök Háborúja trilógiát, úgy gondoltam, hogy ennél összetettebb, vagy epikusabb összecsapás biztos nem volt korábban. Nos, csudákat nem. Bizony, hogy voltak nagyszabású események és háborúk még az éjelfek és a Légió első összecsapása előtt is. Annyi minden történt, hogy bizonyos fontosabb eseményekről akár újabb külön trilógiák, vagy sorozatok is születhetnének. A rovarszerű fajok ellen háborúk nagyon érdekesek. A pandarenek történelmében is számtalan potenciál van. Vagy ott van a Három Pöröly Háborúja a törpék között, vagy az első ember mágusok felemelkedése.
A kötet nem csak részletes és információban gazdag. Rengeteg térkép és színes, nagy alakú festmény teszi még gazdagabbá az olvasmányélményt. Peter C. Lee festményei óriásiak. Szívesen elnézném őket nagy vásznon is egy kiállító teremben.
Első osztályú lett a kiadvány, mindenféleképpen szemet gyönyörködtető. Ötös. Az biztos, hogy meghozza a kedvet a Warcraft-univerzumhoz.


Chris Metzen – Matt Burns – Robert Brooks: World of Warcraft: Krónikák 1.

Chris Metzen – Matt Burns – Robert Brooks: World of Warcraft: Krónikák 1.

LÉPJ BE A MÍTOSZOK ÉS LEGENDÁK KORÁBA, AMIKOR MÉG NEM A HORDA ÉS A SZÖVETSÉG HÁBORÚI DÚLTÁK A VILÁGOT!

A World of Warcraft: Krónikák Első Könyve az univerzum teremtésétől, az ősi birodalmak felemelkedésén át azon erők színre lépéséig követi Azeroth eseményeit, melyek a legnagyobb hatással voltak a történelem alakulására. A könyvben – mely egy háromrészes exkluzív kivitelű sorozat első kötete – a méltán híres Peter Lee egész oldalas festményei, Joseph Lacroix remek grafikái és további fél tucat térkép segít felfedezni és megérteni a korok múlását és a Warcraft világának változását.

Légy részese a nem mindennapi utazásnak, melyben a Blizzard Entertainment és a Dark Horse Comics elvezet a Warcraft-univerzum színfalai mögé!