reerose értékelése


reerose>!
Mark Lawrence: Tövisek Császára

Nehéz ezt a könyvet értékelnem, mert szerintem zseniális a történet, a vége is rettenetesen tetszett, különösen az, hogy a csúcspont nem volt összecsapva, hanem ki volt szépen fejtve. Így a könyv megérdemelné a maximális csillagot, de valahogy mégse tudom rá megadni, mert annyira nehezen haladtam az olvasással, annyira nehezen álltam egyáltalán neki az olvasásának, mintha a fogamat húznák… komolyan, szenvedtem… Hiába zseniális a történet, ez valahogy nem az én történetem, nem nekem való. Ettől függetlenül csak ajánlani tudom, mert végre nem egy sablonos és összecsapott trilógiáról van szó!


Mark Lawrence: Tövisek Császára

Mark Lawrence: Tövisek Császára

A KIRÁLY, AKI MINDENKIN URALKODNI AKAR, MÉG NAGYOBB BIRODALOMRA VÁGYIK. DE EZ A BIRODALOM A PUSZTULÁS SZÉLÉN TÁNCOL…

Jorg Ancrath király immár húszéves és hét ország ura. Apján ezidáig nem sikerült bosszút állnia, és az őt kínzó belső démonok egyre erősödnek. Ám legyen bármilyen gyötrelmes is az útja, ő kitartóan tör előre.

Mert csakis egyfajta hatalmat érdemes birtokolni: a teljhatalmat.

Jorg császár akar lenni. Ezt a méltóságot azonban karddal nem, csak szavazatokkal lehet megszerezni. És emberemlékezet óta nem jutott még többséghez senki a császárválasztó Kongresszuson, a Széthullott Birodalomnak emberemlékezet óta nincs vezetője. Jorgnak feltett szándéka, hogy változtat ezen, és szokás szerint nem válogat a módszerekben. Még több elfeledett technológiát tár fel a múltból, és nem habozik használni azokat.

Csakhogy a megszerzendő birodalmat egy még nála is jobban rettegett és gyűlölt, misztikus alak fenyegeti: a Holt Király.