Isley P értékelése


Isley P>!
R. A. Salvatore: Időtlen

A Hős remek folytatását kaptuk két idősíkon. Zaknafein visszatért, ami fenekestül forgatja fel az apai örömök elé néző fia, Drizzt életét. A másik idősík pedig bemutatja, Zaknafein és Jarlaxle barátságának kezdetét, hogy miképp találkoztak egymással és hogyan váltak hű szövetségeseivé egymásnak. Ez a könyv elég sokáig egy nehezen megfejthető konfliktust gomolyít elénk, felhők takarják el a valós történéseket. Később, amikor kezdenek a fellegek eloszlani, akkor rájövünk arra, hogy egy az Ezüstgyepűk-háborúhoz hasonlítható konfliktus van kialakulóban, ami egészen biztosan emlékezetes lesz.


R. A. Salvatore: Időtlen

R. A. Salvatore: Időtlen

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Évszázadokkal ezelőtt Menzoberranzanban, a Pókok városában egy ifjú fegyvermester jóval nagyobb hírnévre tesz szert, mint azt a saját és vagyontalan házának rangja indokolná.

A nagyobb házak figyelemmel kísérik, és az egyik ház anyja úgy dönt, kell neki ez a férfi. Ám olyasvalaki hozza el neki a hőn áhított trófeát, aki maga is kedveli a fegyvermestert.

Így kezdődött Zaknafein és Jarlaxle barátsága, és így kezdődött Zaknafein és Malice anya viszonya, melynek gyümölcseként a világra jött Drizzt Do’Urden.

R. A. Salvatore ezúttal Mélysötét egy új arcát mutatja, méghozzá Zaknafein és Jarlaxle szemén keresztül – a sötétség mélyén lapuló árnyékok ezúttal a megszokottól merőben eltérő lehetőségeket rejtenek, és ízelítőt kaphatunk abból, milyen szövevényes kalandokat tartogatnak az Elfeledett Birodalmak…

A régi barátok új kalandjai vetekednek az évszázadokkal ezelőtti próbatételekkel, de most l Drizzt, az Észak hőse, Kane nagymester tanítványa is csatlakozik hozzájuk, így apa és fia újra egymásra talál.

Csakhogy az örökké veszélyes Lolth ezúttal is álnok terveket szövöget. Démonok kerülnek titokban a mit sem sejtő felszíni világba, és a kirobbanó zűrzavar és háború az eddigi legnagyobb kihívás elé állítja a három drow-t.